Technika Ammann šetří náklady

Všestranná vibrační technika Ammann šetří náklady

Technika Ammann šetří náklady

Dodavatelé vědí, že každé staveniště je jiné. A také vědí, že si nemohou dovolit nové stroje pro každý projekt, aby vyhovovaly jejich potřebám. Naopak to znamená, že stávající zařízení v různých oblastech použití musí být funkční. Čím všestrannější stroje, tím vyšší kvalita a produktivita – a tím vyšší zisk na konci. Výrobci strojů pomáhají dodavatelům překonat tuto výzvu tím, že staví stroje, které zůstávají produktivní za měnících se okolností. Technika Ammann svou všestranností šetří náklady.

Při vývoji svých strojů Ammann vždy věnuje pozornost jejich všestrannosti. Osvědčenými příklady jsou ruční válec ARW65, řada jednosměrných vibračních desek APF, a řada reverzibilních vibračních desek APR.

Velká amplituda pro hutnění zeminy či kameniva

Malá amplituda pro hutnění asfaltu

Dvě amplitudy

ARW65 je zářným příkladem této všestrannosti. Otočením spínače na rukojeti se tento ručně vedený váleček změní na úplně jiný stroj. Díky tomu, že ARW65 pracuje se dvěma amplitudami: vysoké nastavení pro zhutňování zeminy a kameniva a nižší pro hutnění asfaltu. V minulosti byly ke kompresi při různých amplitudách zapotřebí dva samostatné stroje. Kromě toho je tento stroj standardně vybaven skrápěcím systémem – včetně postřikovacích tyčí na obou běhounech a velké nádrže na vodu s velkorysým přívodním otvorem. Pro přeměnu na zhutňování asfaltu tedy není zapotřebí drahé speciální vybavení.

„Neexistuje nic účinnějšího než stroj pro dvě aplikace,“ vysvětluje Thiago Santos, manažer produktového a aplikačního Ammann. „Pokud byste nemohli změnit amplitudu, stavební firmy by potřebovaly stroj na asfalt a druhý na půdu.“

Pryžová (vulkolanová) podložka s instalací bez použití nářádí

Další možnosti také zvyšují univerzálnost strojů. Například pro vibrační desky řady APF a APR jsou k dispozici gumové rohože pro hutnění zámkové dlažby.

„Vulkolanová podložka z Ammannu lze aplikovat i sejmout bez použití jakéhokoliv nářadí. To nás odlišuje od produktů konkurentů, “pokračuje Thiago. «Operátor nainstaluje rohož během několika sekund a může pokračovat v práci. Vibrační deska může být proto rychle a přímo přeměněna na staveništi pro jiné použití. »

Pryžová Rohož chrání zámkovou dlažbu nebo kamenné dlaždic před poškrábáním ocelovou základní deskou.

Jednoduchým přetažením ve všech čtyřech rozích lze tato rohož na staveništi rychle navléknout přes okraje základní desky. Navzdory jednoduchému mechanismu má gumová rohož pevné držení a během zhutňování nezklouzává.

Nová, tvz.: „tool-less“, metoda zaručuje instalaci a následnou demontáž bez použití nářadí. Vede k výrazné úspoře času při připevňování a vyjímání pryžové rohože. To se vyplatí zejména na staveništích, kde je potřeba střídavě hutnit zámkovou dlažbu a další materiály.

Instalace nádrže vodního skrápění bez použití nářadí

K hutnění horkého asfaltu vibrační deskou potřebujete vodní skrápění. Trvale instalovaná nádrž na vodu by však mohla být překážkou při vibrování půdy či dlažby.

„Při zhutňování horkého asfaltu potřebujete vodu, aby se směs nepřilepila k základně vibrační desky. Odnímatelná nádrž na vodu dělá stroj všestrannějším,“ pokračuje Thiago. „Pro hutnění dalších materiálů již skrápění není potřeba, proto můžete nádrž jednoduše vyjmout.“

Nádrž na vodu z vibračních desek Ammann ze série APF lze instalovat i odejmout bez použití jakéhokoliv nářadí. Pro zhutnění asfaltových povrchů se jen znovu zaklapne a může být také rychle odejmuto zatažením za držadlo nádrže. Díky velké nádrži můžete pracovat efektivně bez častého doplňování vody.

„V minulosti zákazníci poukazovali na to, že někdy může být na stavbě obtížné najít nářadí potřebné pro instalaci a odstranění příslušenství,“ vysvětluje Thiago. „Nejednalo se pouze o čas na přeměnu stroje, ale také o frustrující vyhledávání nástrojů před skutečnou výměnou. Doplňkové „tool-less“ vybavení bylo speciálně navrženo tak, aby vyhovovalo potřebám našich zákazníků.“

Hutnicí techniku Ammann si můžete otestovat prostřednictvím naší půjčovny strojů

Fotogalerie


Související stroje


Související články

O hutnící technice, O vibračních válcích, Novinky

25.9.2019