Německé město si vybralo válec Ammann

Německé město si vybralo válec Ammann

Obec v Německu bude téměř denně používat nový válec Ammann

válec ARX16-2

Ammann ARX16-2

Severo-německé městečko Freital pro své Technické služby zakoupilo tandemový vibrační válec Ammann ARX16-2. Stroj bude udržovat obecní silnice a cesty a podle představitelů města bude pravděpodobně využíván téměř každý den v létě.

1,5tunový válec Ammann ARX16-2 nahradil starší vibrační válec. Válec opatřen speciálním barvou na přání a navíc je vybaven ořezávačem hran vozovky.

Ve výběrovém řízení město hledalo lehký kloubový válec s pojezdem, který pracuje v jedné rovině s obrubníky a dalšími překážkami a eliminuje potřebu dodatečného hutnění okrajů. Válec Ammann ARX16-2 všechny tyto požadavky splnil.

Nejdůležitější vlastnosti ARX16-2

  • Může pracovat s běhouny v řadě nebo mimo ni, což umožňuje homogenní hutnění u překážek – a produktivitu v otevřenějších prostorech.
  • Obsluha všech úrovní zkušeností považuje stroj za snadno ovladatelný, mimo jiné díky automatickým inteligentním funkcím (např. automatická kontrola vibrací (AVC), integrovaná parkovací brzda, režim měkký/tvrdý pojezd).
  • Měkký pohon umožňuje plynulé a stabilní přizpůsobení změnám směru jízdy – což je důležité zejména při práci na asfaltu. Pevný pohon reaguje na změny směru rychle.
  • Kloub s oscilací – Velká manévrovatelnost a stálý kontakt s povrchem jsou klíčovými faktory pro dosažení vysoké kvality hutnění.
  • Skrápěcí systém – Víceúrovňový filtrační systém s velkou nádrží na vodu pro prodloužení intervalů mezi jednotlivými plněními.
  • Snížená náročnost údržby – Snadno přístupné body údržby.
  • ECOdrop snižuje spotřebu paliva a snižuje uhlíkovou stopu.
  • Pokročilé technologie – Řízené používání strojů pro zvýšení efektivity a produktivity a umožnění přesné dokumentace.

- tandemový vibrační válec Ammann
- kloubové řízení
- provozní hmotnost: 1.520 kg
- šíře běhounů: 900 mm
- přesazení běhounů: 50 mm
- válec v půjčovně strojů


Zdroj: Ammann.com - článek: Německé město si vybralo válec Ammann

Související články

O vibračních válcích, Novinky

9.2.2024