vedený válec s řiditelným běhounem

Nový vedený válec s řiditelným běhounem

PRŮLOM V PROVOZU RUČNĚ VEDENÉHO VÁLCE

AMMANN ARW 65-S MÁ SNADNĚJŠÍ ŘÍZENÍ

LANGENTHAL, Švýcarsko – Nový pojízdný válec ARW 65-S od společnosti Ammann má nový typ systému řízení, který umožňuje ovládání stroje vpřed, vzad, vlevo a vpravo.

Válec ARW65-S

Nová „S“ verze má otočný mechanismus, který umožňuje pohyb ve všech směrech. Předchozí verze umožňuje pouze směr vpřed a vzad. U verze-S lze díky natáčenému přednímu běhounu stroj také pohybovat doprava a doleva pomocí tlačítek na páce pohonu.

Nezanedbatelnou výhodou je snadné boční vedení pomocí páky pohonu. Pro pohyb řízení není nutná svalová síla, jak tomu často bývá u konkurenčních modelů. Toto vylepšení zabraňuje únavě obsluhy a poškození povrchu a zajišťuje nepřetržitý provoz po celou směnu.

„Schopnost snadno řídit stroj do stran činí provoz snadnějším a přesnějším,“ říká Ralf Brutschin, strategický obchodní manažer pro lehké vybavení ve společnosti Ammann. „Řízení vede k vyšší produktivitě, efektivitě a kvalitě.“

Hydraulický otočný kloub na bubnu umožňuje pohyb při jízdě vpřed i vzad. Bandáž lze otočit o 15º doleva a doprava. Obsluha ovládá směr pouhým stisknutím jednoho ze dvou tlačítek na páce pohonu.

Oj je kratší, díky čemuž je stroj ještě kompaktnější. To zlepšuje manipulaci a usnadňuje přepravu.

Dvě aplikace v jednom stroji

Válec ARW 65 je dlouhodobě oceňován, protože nabízí dvě aplikace (hutnění půdy a asfaltu) v jednom stroji. To platí i pro novou verzi S.

  • Díky velké amplitudě 0,3 mm je ruční válec ideální pro zhutňování půdy a podloží.
  • Obsluha může přepnout na nižší amplitudu 0,15 mm, což je ideální pro hutnění asfaltu a bitumenových materiálů.
  • Se dvěma škrabkami na každém bubnu a nádrží na vodu o objemu 60 litrů se systémem kropení je stroj kdykoli připraven k použití na živičných površích.

Model ARW 65-S má všechny funkce a výhody předchozí verze ARW 65.

Možnosti motoru. K dispozici s výkonnými motory Hatz, Honda nebo Yanmar. Elektrický startér je standardem u všech tří motorů.

Izolovaná vodicí oj. Výškově nastavitelná vodicí oj díky svému nárazníkovému uložení zabraňuje nežádoucím vibracím, aby se dostaly k obsluze. Představuje zásadní komfortní faktor.

Boční vůle. Válec poskytuje dostatek prostoru na obou stranách bubnu, takže hutnící práce jsou možné v bezprostřední blízkosti obrubníků, opěrných zdí a jiných překážek. Na hranách a ve stísněných místech nejsou nutné žádné další časově náročné práce.

Nižší náklady na údržbu. Válec je vyroben bez mechanických, rychle opotřebitelných dílů, jako jsou klínové řemeny a spojky, což snižuje nároky na údržbu. Kromě toho nejsou pro každodenní údržbářské práce potřeba žádné speciální nástroje.

Bezpečnostní. Ergonomická vodicí oj má spínač mrtvého muže, který okamžitě uvede stroj do neutrální polohy, když obsluha uvolní páku pohonu. V režimu zpětného chodu je rychlost válce z bezpečnostních důvodů omezena na 2,5 km/h.

Nastavte rychlost přesně. Hydraulický pohon umožňuje plynulé nastavení rychlosti a plynulé rozjezdy a brzdění.

Trakce. Každá bandáž je vybavena vlastním hnacím motorem. To umožňuje vysokou trakci a schopnost stoupání.

Sprinklerový systém. Zabraňuje ulpívání asfaltu na bubnech a je integrován do stroje pro zvýšení komfortu a ochranu systému.

Velkorysá nádrž na vodu. Nádrž je vyrobena z korozivzdorného materiálu a má velkou kapacitu (60 litrů).

Výkonný chladicí systém. Využívá chladicí žebra na hydraulické nádrži, aby zajistila výkon stroje i v těch nejteplejších podmínkách.


OBLASTI POUŽITÍ

Pojízdné válce Ammann byly vždy vysoce kvalitní volbou pro různé aplikace. To bude i případ nového modelu.
Oblasti použití zahrnují:

  • Zemní práce
  • Asfalt
  • Výstavba a opravy pěších a cyklostezek
  • Sportovní hřiště
  • Výstavba a údržba zemědělských komunikací
  • Lesní přístupové cesty

Skvělý stroj pro půjčovny

Model ARW 65-S je ideální na pronájem do půjčoven strojů, protože se snadno ovládá a dokáže zhutnit zeminu i asfalt. Pronajímatelé také oceňují nízkou náročnost na údržbu a počítadlo provozních hodin.

Fotogalerie

Video: ARW65-S

Vedený válec s řiditelným předním běhounem

Zdroj Ammann.com - článek: Nový vedený válec s řiditelným běhounem

Související články

O vibračních válcích, Novinky

22.1.2024