Nové zeminové válce ARS optimalizují hutnění

Nové zeminové válce optimalizují proces hutnění

Tahačové válce ARS

Langenthal, Švýcarsko | Společnost Ammann uvedla na trh první dva modely z nové produktové řady ARS zeminových válců. Nové zeminové válce ARS optimalizují hutnění kombinací již vyzkoušených prvků hutnění s novou inteligentní technologií pro zhutňování.

Tímto rozšířením své rozsáhlé produktové řady zůstává Ammann i nadále lídrem v hutnění zemin a přitom nabízí vyšší efektivitu práce a úspory nákladů.

„Cílem, jako vždy, je zajistit co nejvyšší přidanou hodnotu pro zákazníka s rychlejší zhutněním a menším počtem přejezdů,“ uvedl pan Radek Remeš.

Stroje splňují emisní normy označované U.S. Tier EPA 4 final a EU 4.

Zeminové válce ARS obsahují řadu populární stávajících funkcí, včetně absence zadní nápravy. Koncepce válců s plně hydrostatickým pohonem pomáhá při hutnění měkkého podloží a soudržné zeminy nebo nerovném až kopcovitém terénu. Standardem je také Ammann Traction Control (ATC) – inteligentní systém zabraňující prokluzu běhounu.

Nová kabina

Tahačové válce ARS jsou rovněž vybaveny nově vyvinutou kabinou, která zavádí nové standardy v komfortu obsluhy a viditelnosti. Kabina je prostorná s nízkou hlučností. Optimální viditelnost kolem stroje zajišťuje vyšší bezpečnost na staveništi.

Multifunkční obrazovka

Ovládání válců ARS je intuitivní a snadno přístupné. Unikátní multifunkční obrazovka zabudovaná do volantu válce pomáhá obsluze plně využít všechny funkce válce. Inteligentní pohonný systém zajišťuje nízkou spotřebu paliva při zachování špičkového zhutnění.

Klíčovým nástrojem pro zajišťování špičkového zhutnění je dvě úrovně vibrace a amplitudy.

ACEforce

Patentovaný systém ACEforce je k dispozici na válcích ARS 200 T4F / T3 a ARS 220 T4F / T3, s hmotností 20 a 22 tun. Výhody technologie ACEforce zajišťuje úspory při provozu válců a snižuje jejich opotřebení. ACEforce pomáhá při hutnění indikací zhutnění přímo na monitoru obsluhy. Po dosažení potřebného zhutnění, může operátor s důvěrou přejít na jiné oblasti staveniště a vyhnout se nadbytečným přejezdům a šetří tak čas i palivo. Tato technologie také může vytisknout dokumentaci o zhutnění a GPS mapování.

Pohodlný servis

Zeminové válce ARS jsou konstruovány pro rychlou a snadnou denní údržbu a dlouhou životnost. Umístění motoru umožňuje přístup ze všech čtyř stran. Hydraulické komponenty a servisní části jsou volně přístupné na úrovni terénu. Unikátní antiparalelní zavěšení bubnu prodlužuje životnost gumových prvků.

O Ammannu

Ammann je šesté generace rodinné firmy vyrábějící asfaltových směsí a betonárky, válcovací a finišery v devíti výrobních závodech v Evropě, Číně, Indii a Brazílii. Jeho jádro je odbornost při stavbě silnic a dopravní infrastruktury.


Fotogalerie


Související stroje

- tahačový válec na zeminu
- motor Deutz Tier 4f
- hmotnost: 21.930 kg
- max.hmotnost: 26.000 kg

- tahačový válec na zeminu
- motor Deutz Tier 4f
- hmotnost: 19.750 kg
- max.hmotnost: 26.000 kg

 


Další články z kategorie: O vibračních válcích

1.6.2009

Technická kontrola strojů

STK | Jako autorizované servisní středisko výrobců strojů provádíme zákonem předepsané kontroly technického stavu stavebních a zemních strojů. Nařízení vlády ukládá povinnost provádět technické kontroly strojů každých 12 měsíců.

23.11.2006

Info o značce Ammann

článek o tom, jak se z českého výrobce vibračních válců Stavostroj stal přední dodavatel hutnící techniky – Info o značce Ammann.

24.10.2011

Nejlepších výsledků hutnění dosahují válce se systémem ACE

ACE = Ammann Compaction Expert Praxe nám ukázala, že nejlepších výsledků hutnění dosahují válce se systémem ACE. U hlukově optimalizovaného asfaltu (tzv. LOA) je nezbytná zvláště přesná pokládka za předpokladu odpovídajících odborných znalostí. Důležitý je i ten fakt, že ne každý válec na hutnění asfaltu se hodí pro hutnění tenké povrchové vrstvy. Na zkušebním úseku […]

Zdroj: Ammann, článek: Nové zeminové válce ARS optimalizují hutnění

O vibračních válcích, Novinky ,

25.7.2017