Novinky Ammann pro začátek roku 2022

Představení hydrostatické desky APH85/95

Společnost Ammann uvedla na trh novou hydrostatickou vibrační desku APH 85/95 s vodicí ojí, která obsluze ještě více usnadňuje ovládání stroje.

Hydrostatická deska 813 kg

Tato vibrační deska zachovává veškerou hutnicí sílu, kterou si uživatelé oblíbili, s maximální vibrační frekvencí 52Hz a maximální odstředivou silou 85kN. Rukojeť desky je také vybavena systémem tlumení vibrací, který směřuje vibrace pryč od obsluhy a do země. Hodnoty vibrací vedoucí do rukou a paží (tzv. HAV) 2,5 m/s2 jsou nejnižší v tomto odvětví. Ve skutečnosti jsou úrovně vibrací tak nízké, že bezpečnostní předpisy nevyžadují dokumentaci provozních hodin.
Součástí je také systém řízení Orbitrol společnosti Ammann, který nastavuje odstředivé nevývažky ve vibrátoru pro plynulou a snadnou změnu směru a přesné ovládání, a to i v oblastech s omezeným prostorem. Pohyb desky se také může zastavit a tím zajistit tzv. hutnění na místě.

APH 85/95 využívá patentovaný tříhřídelový budicí systém Ammann, který poskytuje bezkonkurenční hutnicí výkon, zlepšenou stoupavost a optimální manévrovatelnost. Systém udržuje pohyb desky konzistentní, což zase umožňuje hladký pohyb – dokonce i přes těžké, soudržné půdy. Systém tří hřídelí pomáhá deskám bez námahy překonávat i strmé svahy. Stroje mohou dokonce stoupat při zasypávání nasycených oblastí – což je práce, kterou konkurenční produkty nezvládají.

Plně hydrostatický pohonný systém vůbec nepotřebuje klínový řemen a odstředivou spojku, což výrazně snižuje nároky na údržbu. Místo toho pohání excentrické hřídele hydromotor. Deska je osazena buď naftovým motorem Kubota D902 o výkonu 13,4 kW nebo benzínovým motorem Briggs & Stratton V-Twin 5434 (17,8 kW).

APH 85/95 může být vybaven osvědčenýma Ammann Compaction Expert (ACE), automatizovaným systémem měření a řízení zhutňování. Hydraulické vibrační desky využívají stejnou technologii jako těžké silniční válce Ammann. Poskytuje operátorům přesné údaje o tuhosti půdy a o tom, zda již bylo dosaženo požadovaného zhutnění. Posádky také jistě ocení velké a optimálně umístěné vázací body stroje, které usnadňují uvazování pro zdvihání. Přepracovaný design kapoty také poskytuje lepší viditelnost kolem desky. Kromě snížené údržby, která je důsledkem absence klínového řemenu, majitelé firem ocení skutečnost, že každodenní údržba je rychlá — a lze ji dokonce provést bez použití nářadí.
Velká, výklopná kapota umožňuje pohodlný přístup k motoru – další výhoda údržby.

VIDEO: APH8595

VLASTNOSTI a VÝHODY

  • Vodicí rukojeť s nízkými vibracemi
  • Přední HM/hodnoty pod 2,5 misec2 chrání operátora a eliminují potřebu časově náročného vedení záznamů.
  • Technologie tří hřídelí
  • Špičková stoupavost a optimální provoz i na mokrém a soudržném podkladu.
  • Vynikající hutnicí výkon
  • Výkonná vibrační jednotka, která generuje vysoký hutnicí výkon pro rychlé zhutnění a konzistentní pokrytí.
  • Plně hydraulický pohon
  • Nejlepší řízení stroje ve své třídě s vysokou přesností i ve stísněných…

TECHNICKÉ SPECIFIKACE

Provozní hmotnost 813 kg
Pracovní šířše: 650/800/950 mm
Max. vibrační frekvence: 52 Hz
Max. odstředivá síla: 85 kN

Související vibrační desky

- plně hydraulická vibrační deska Ammann
- se vznětovým motorem Kubota diesel
- tří-hřídelový budič vibrací
- provozní hmotnost: 760 kg
- pracovní šíře: 650-800–950 mm

- plně hydraulická vibrační deska Ammann
- s benz. motorem Briggs & Stratton
- tří-hřídelový budič vibrací
- provozní hmotnost: 740 kg
- pracovní šíře: 650-800–950 mm

Otestujte si hydrostatické desky Ammann prostřednictvím naší půjčovny strojů

Související články

O hutnící technice, Novinky

7.3.2022