Inovativní vylepšení pro válce Ammann

Inovativní vylepšení pro válce Ammann

NOVÉ LEHKÉ TANDEMOVÉ VÁLCE AMMANN S INOVATIVNÍMI VYLEPŠENÍMI

LANGENTHAL, Švýcarsko – Ammann vyvinul novou řadu lehkých tandemových válců, které se snadno obsluhují, přepravují a udržují. Válce lze rychle a snadno přepínat mezi jízdou s běhouny za sebou a odsazením běhounů, což umožňuje zhutňování přímo na obrubnících či jiných překážkách a tím zvyšuje produktivitu na větších plochách.

Inovativní vylepšení pro válce AmmannS novými tandemovými válci ARX 12-2, ARX 16-2 a ARX 20-2 od společnosti Ammann byla představena také kombinovaná verze ARX 16-2 C, ve které ocelový běhoun vpředu a pneumatiky vzadu pro vyšší trakce a lepší hutnění a hnětení povrchů.

Válce ARX jsou poháněny motory Kubota, které splňují emisní normy EU Stage V a US EPA Tier 4f. Inovativní budicí systém nabízí dvě úrovně výkonu a umožňuje efektivní a rychlou kompresi. Další inovativní vylepšení výrazně zvyšují produktivitu.

„Nový, inovativní budicí systém je vybaven optimalizovanými frekvencemi vibrací,“ říká Vlastimil Medek, globální produktová strategie společnosti Ammann. „To optimalizuje vzdálenost mezi poli a zlepšuje kvalitu zhutňování“

Ovládací prvky jsou uspořádány logicky a lze je ovládat intuitivně. Přepínače světla a vibrací byly přemístěny pro optimální ovládání. Přepracovaná konzola na sedadle s integrovanými funkcemi, včetně parkovací brzdy, pomáhá úspěšně fungovat i nezkušeným operátorům.

„Palubní deska a ovládací prvky ARX jsou stejné jako u ostatních modelů Ammann, takže operátoři mohou mezi stroji snadno přepínat,“ říká Medek. „To je zvláště důležité pro trh s pronájmy a při jednání s nezkušenými operátory.“

Aktuální nabídka válců ARX

Vylepšení

Nový oranžový bezpečnostní pás na první pohled ukazuje, že je obsluha řádně zajištěna. Přepracovaný zámek ROPS chrání obsluhu a snižuje hluk. Velká rukojeť usnadňuje přístup ke stroji.

Dalším důležitým vylepšením je snadné přepínání mezi jízdními režimy z kabiny řidiče.

Soft Drive umožňuje jemné, rovnoměrné přizpůsobení změnám směru – zvláště důležité při práci na asfaltu. Pevný disk rychle reaguje na změny směru. Pro větší bezpečnost na stavbě byla integrována funkce panic stop. Náhlé a velmi rychlé změny směru způsobí, že se ovládání přepne na panické zastavení, stroj se okamžitě zastaví a motor přejde na volnoběh.

Přední a zadní ochranné nárazníky byly zvětšeny a chrání osvětlení a škrabky před poškozením. LED světlomety a blikající světla jsou navíc integrovány hluboko do rámu stroje a jsou optimálně chráněny. Uzamčení kloubového kyvadlového kloubu bylo přepracováno a přemístěno pro lepší ochranu.

Přeprava stroje nikdy nebyla jednodušší – a bezpečnější. Vibrace se automaticky deaktivují, když je stroj v režimu „Načíst“ nebo „Přepravit“. Nyní je snadněji dosažitelný vyšší centrální zvedací bod. Větší upevňovací body zjednodušují manipulaci při zajištění.

Odvodní místa provozních kapalin byla přemístěna na snadno přístupná vnější místa. Doba údržby se zkrátí až o 75%. Vypínač baterie je vhodně umístěn na hlavní základně motoru.

Běhouny

Kromě toho lze nové tandemové válce ARX řady «Light», jako dříve, provozovat v jako běhouny posazené za sebou nebo s jako odsazené běhouny.

Při nastavení „Ofsetový buben“ musí obsluha sledovat pouze jeden buben, jak je zhutňován podél překážky, protože druhý běhoun je odsazen v bezpečné vzdálenosti od něj. Výsledkem je rovnoměrné zhutnění až k překážce.

„Jsou to dokonalé válce, které se používají, když potřebujete zhutnit překážku,“ říká Medek.

S «nastavovacím bubnem v řadě» jsou síly zhutnění rovnoměrně rozloženy. To zvyšuje účinnost při zhutňování povrchů.

Nejdůležitější vlastnosti válců ARX:

  • Páka elektronického pohonu pro plynulé rozjezdy a zastávky, zvláště důležité pro asfaltové práce
  • Namontované ochranné nárazníky pro lepší ochranu osvětlení, škrabek a postřikovačů
  • Prostorná platforma operátora s pohodlným sedadlem
  • Snadná a spolehlivá palubní deska s intuitivním ovládáním stroje, které pomáhá i nezkušeným řidičům dosáhnout úspěchu
  • Sprinklerový systém s vícestupňovým filtračním systémem a velkou nádrží na vodu pro dlouhé pracovní intervaly
  • Snadno přístupné servisní a údržbové body pro úsporu času a nákladů
  • Každodenní údržba bez nářadí šetří náklady
  • Bezúdržbové díly udržují nízké provozní náklady

Technická specifikace:

Provozní hmotnost : 1460-1640 kg Maximální hmotnost: 1610-1740 kg
Šířka bubnu: 820-1000 mm
Maximální pracovní režim ofsetu: 48 mm
Motor: Kubota-15,6 kW EU Stage V / US EPA Tier 4 final

Otestujte si vibrační válce Ammann prostřednictvím naší půjčovny strojů

Zdroj: Ammann.com - článek: Inovativní vylepšení pro válce Ammann

Související články

O vibračních válcích, Novinky

6.8.2021