Válce Ammann na Novém Zélandu

Kloubové vibrační válce Ammann na Novém Zélandu

Válce Ammann na Novém Zélandu

Distributor značky Ammann na Novém Zélandu – Youngman Richardson uvedl nové tandemové vibrační válce.

Společnost Ammann uvedla na trh novou řadu lehkých tandemových válců, které dosahují vyššího zhutnění a snadno se obsluhují, přepravují a udržují. Podle novozélandského distributora Youngmana Richardsona sortiment válců a finišerů stále roste a přítomnost značky Ammann je nyní silnější než kdykoli předtím v celé zemi.

„Uvedení nové řady lehkých tandemových válců ARX Series -2 (druhá generace) předznamenává závazek společnosti Ammann k ještě vyšší úrovni technologie,“ říká obchodní ředitel Youngman Richardson, Phil Fairfield. „S dědictvím sahajícím více než 150 let do minulosti, mají to, co je potřeba, pokud jde o výrobu vynikajících zařízení na zhutňování zeminy či asfaltu. Díky tomu jsme přesvědčeni o tom, že s dobře provedenými základními pracemi nová a vylepšená řada ARX-2 poskytne výhody a funkce, které jsou krokem vpřed.“

Inovativní kloubové řízení


Nová řada lehkých tandemových válců ARX-2 s provozní hmotností v rozmezí od 1,5 do 4,5 tuny a pracovní šířkou válcování mezi 820 mm a 1380 mm v (závislosti na vybraném modelu) představuje inovativní kloubový kloub, jenž umožňuje rychlé nastavení běhounu a bezproblémový přechod mezi offsetovou a in-line konfigurací.

V offsetovém režimu se obsluha soustředí na jeden běhoun s vědomím, že druhý zůstává v bezpečné vzdálenosti od míjených překážek, což zajišťuje soudržné zhutnění až k příp. překážkám. Na otevřenějších staveništích je preferovanou volbou in-line nastavení, které rovnoměrně rozděluje hutnící síly. Nové nastavení vibračního okruhu navíc zvyšuje rychlost a kvalitu zhutňování tím, že poskytuje optimalizované vibrační frekvence. Další neoddiskutovatelnou výhodou je zcela bezúdržbový vibrační systém.

Funkce ECOdrop


Produktivita, ergonomie, provozuschopnost a udržitelnost hrají u nové řady válců ARX-2 klíčovou roli. Toho je dosaženo díky jedinečné funkci ECOdrop společnosti Ammann, která se zaměřuje na snížení objemu kapalin potřebných k tomu, aby byla servisní místa dostupná a aby byly všechny nové produkty šetrné k životnímu prostředí.

„Motory splňují emisní normu EPA Tier 4f, čímž se minimalizuje dopad na životní prostředí,“ říká David O’Callaghan, oblastní manažer prodeje Ammann Austrálie/Nový Zéland. Servisní položky řady ARX jsou také velmi snadno dostupné, což znamená, že vaše posádka stráví minimální čas údržbou a mnohem více času hutněním.“

Prostor pro obsluhu

Prostorná plošina operátora poskytuje pohodlí, které pomáhá operátorovi zůstat soustředěný a produktivní. Mezi novinky patří čtyř-směrně posuvné sedadlo spolu s jednoduchou a spolehlivou palubní deskou a také lepší výhled řidiče. Ovládací prvky jsou logicky umístěné a intuitivní. Spínače světel a vibrací byly přemístěny pro optimální přístup. Nová loketní opěrka s aktualizovaným uspořádáním a integrovanými funkcemi, včetně parkovací brzdy, pomáhá s obsluhou válců i méně zkušeným operátorům.

Další roll-up řešení


V nové řadě nyní najdete 10 modelů, přičemž čtyři z nich jsou kombinované jednotky, které využívají ocelové běhouny vpředu a pneumatiky vzadu pro vyšší trakci stroje a lepší utažení hutněných povrchů.
Kromě toho společnost Ammann vydala svůj nový plně elektrický model eARX26-2 s nulovými emisemi.
Řada zhutňovacích strojů značky Ammann neustále roste a zůstává pevně v popředí novozélandského stavebního průmyslu. Podle Davida si majitelé firem stroje pochvalují kvůli široké škále výhod, včetně skvělého výkonu, funkčnosti, bezpečnosti a snížených nákladů na vlastnictví.

Zeminové válce ARS

Vedle oblíbené řady lehkých tandemových válců ARX je dalším produktem, který upoutal pozornost všech, zeminové (tahačové) válce ARS s provozní hmotností od 3 a 22 tun.
S pracovní šířkou běhounu 1200 mm až 2130 mm byla tato řada těžkých válců navržena s bezpečnostními a zhutňovacími vlastnostmi, které poskytují vysokou účinnost a produktivitu.
Použití hydrostatického pohonu a koncepce Ammann „bez zadní nápravy“ zlepšuje stabilitu, zatímco Ammann Traction Control zajišťuje výjimečně vysokou stoupavost a trakci. Další výhodou je zvýšená bezpečnost díky lepší viditelnosti během provozu.

Příkopový válec ARR1575


Válec Ammann ARR1575 je 1,5tunový víceúčelový kloubový zhutňovač, který dobře funguje v soudržných typech půd, jako jsou jíly, které může být obtížné hutnitelné. Stroj dokáže překonat vysoký obsah vlhkosti díky extrémní energii zhutnění a hnětacímu účinku jejich ježkových běhounů.
Je ideální pro přípravu výkopů pro pokládku potrubí, komerční, rezidenční a průmyslový rozvoj, a také se o něm ví, že je skvělý pro práci v omezených prostorech, jako jsou zásypové práce a elektrické a kabelové instalace.

Dodává se také s technologií hutnění ACE, což je automatizovaný systém měření a řízení zhutňování, který pomáhá eliminovat zbytečné přejezdy během provozu a zaručuje uspokojivé výsledky hutnění. Funkce dálkového ovládání snižuje potřebu toho, aby byl operátor v příkopu s dosahem od dvou do 20 metrů.

Tandemové válce ARX

Řada těžkých kloubových tandemových válců AVX a ARX byla vyvinuta tak, aby splňovala požadavky dnešních projektů na výstavby silnic. S rozsahem provozní hmotnosti 7,3 tuny až 16 tun a šířkou bubnu mezi 1450 mm a 2130 mm dokáže zhutňovat asfaltové podklady a obrusné vrstvy, stejně jako štěrk a zeminu. Jedinečný design odráží kombinaci vysoce výkonného hutnění s bezpečností a pohodlím obsluhy.

Kolový minifinišer


Mini-finišer AFW 150 je navržen tak jednoduše a kompaktní, že je s podivem, proč to někoho nenapadlo dříve. Ammann říká, že bez konkurenta v dohledu je tato jednotka jediným strojem, který efektivně využívá svou šířku pokládky mezi 800 mm a 1650 mm pro dláždění chodníků, provádění oprav v blízkém okolí a provádění drobných oprav silnic s minimálním narušením provozu. Ammann AFW150 je také údajně ideální pro dláždění ploch, kde je vyžadována instalace kabelů.

Partnerství pokračuje


Společnost Ammann se sídlem ve Švýcarsku je od roku 1869 v rodinném vlastnictví a je globálním podnikem, který se neustále snaží být inovativní a zaměřený na zákazníka. Od velké betonárny až po zhutňování zeminy a asfaltu společnost vyvinula a vyrobila technologicky pokročilé udržitelné produkty spojené s průmyslem výstavby silnic.
V roce 1999 a těsně před oslavou svých 20 let v podnikání si zakladatelé společnosti Youngman Richardson Bob Youngman a Tim Richardson zajistili výhradní distributorství pro těžké stavební produkty Ammann na Novém Zélandu.
Ammann si váží svých vztahů a příspěvků, které má od různých prodejců po celém světě, a je odhodlána zlepšovat svou pověst, aby dosahovala lepších konečných výsledků. Díky strategicky umístěným týmům pro vývoj produktů Ammann, výrobním divizím a regionálním kancelářím dokáže transformovat zpětnou vazbu od partnerů, jako je Youngman Richardson, do budoucnosti svých produktů s důrazem na udržitelnost.

Zdroj - článek: Válce Ammann na Novém Zélandu

Související kategorie:

Lehké kloubové válce Ammann
Ručně vedené vibrační válce
Vibrační válce do výkopů
Zlevněné použité stroje
Použité vibrační válce (zeminové i silniční)
Silniční a zeminové vibrační válce značky Ammann

Související články

O vibračních válcích, Novinky

10.11.2023