Jaký válec vybrat

Ammann představil válce ARX 2-2 T4f

Nové verze válců Ammann ARX 23-2 resp. 26-2

Nové lehké tandemové válce od společnosti Ammann ještě více usnadňují práci v blízkosti překážek, jako jsou obrubníky – Ammann představil válce ARX 2-2 T4f.

Modely ARX 23-2 T4f, ARX 23-2C T4f, ARX 26-2 T4f a ARX 26-2C T4f jsou vybaveny motory Kubota splňujícími americké emisní normy Tier 4 Final a připravenými pro EU Stage V. Mezi další vylepšení patří nový kloubový spoj umožňující rychlou změnu konfigurace běhounů z přímé na odsazenou.

Odsazené běhouny jsou schopné pracovat v blízkosti překážek. Obsluha musí sledovat pouze jeden běhoun, protože ten druhý bude v bezpečné vzdálenosti od překážky. Přímá konfigurace běhounů umožňující rovnoměrné rozložení hutnicích sil je využívána hlavně na otevřenějších staveništích.

Kloubový spoj, díky kterému je tato změna konfigurace možná, je bezúdržbový.Válce mají také řadu designových vylepšení. Mezi ty patří intuitivní uspořádání přístrojové desky, přepracování přední a zadní části stroje a nový světelný systém LED. Snížené úrovně hluku zvyšují bezpečnost obsluhy i staveniště, stejně jako nový světelný systém.

Pracovní šířka se pohybuje od 1000 mm do 1200 mm a hmotnost od 2 do 2,5 tun.Použití strojů jsou malá a středně velká staveniště, městské silnice, chodníky, opravy městských ulic a údržbu silnic.

Verze „C“ jsou kombinované stroje vybavené ocelovým běhounem vpředu a čtyřmi pneumatikami vzadu.

Zdroj: Ammann - článek: Ammann představil válce ARX 2-2 T4f

Související stroje

Související články:

O vibračních válcích, Novinky

3.5.2018