S elektroválcem ke klimatické neutralitě

S elektroválcem ke klimatické neutralitě

Elektroválec Ammann eARX 26-2

LANGENTHAL, Švýcarsko – Nizozemská společnost si dala za cíl být do roku 2030 stoprocentně klimaticky neutrální. Nedávno učinila krok tímto směrem díky využití tandemového válce Ammann eARX 26-2 – s elektroválcem míří ke klimatické neutralitě.

Společnost Roelofs, rodinný podnik s několika pobočkami v Nizozemsku, nedávno dokončila projekt pokládky asfaltu v Beltrumě, a to s pomocí válce Ammann eARX 26-2. Válec bez námahy zhutnil vrchní vrstvu asfaltu o tloušťce 4 cm.

S elektroválcem eARX26-2 ke klimatické neutralitě

Ústředním bodem společnosti je jeho závazek k udržitelnosti a Ammann eARX 26-2 s touto vizí dokonale koresponduje. Tandemový válec je stroj s nulovými emisemi, který zároveň poskytuje výkon potřebný na stavbách. Ve skutečnosti je válec s elektrickým pohonem stejně výkonný jako srovnatelné dieselové stroje.

Elektroválec Ammann eARX 26-2 je velmi přívětivý k zákazníkům. Rychlé nabíjení probíhá prostřednictvím 200ampérové mobilní nabíječky, kterou lze jednoduše dopravit přímo ke stroji. Po rychlém zapojení do sítě se zahájí nabíjení. Válec se může z nenabitého stavu dostat na 100 % za tři hodiny.

Stroj je schopen pracovat osmihodinovou směnu a někdy i déle bez dobíjení. K dispozici má také 50ampérová nabíječka.

Vubrační válec dále zlepšuje udržitelnost, protože vyžaduje jen malou údržbu a výrazně se snižuje potřeba kapalin.

Společnost Roelofs je založena na poskytování přidané hodnoty svým zákazníkům. Nabízí odborné znalosti v oblasti vývoje, vody/kanalizace a optimalizace surovin.

Společnost řídí všechny své projekty – od konzultací a návrhu až po výstavbu, správu a údržbu.

Roelofs je také partnerem pro inovace v oblasti znalostí, od vývoje pokročilých asfaltových směsí až po správu založenou na datech. Společnost spolupracuje se strategickými partnery na kvalitním využití veřejného prostoru s ohledem na dopad na klima a budoucí generace.

Související stroj

  • Vibrační válec s elektro pohonem
  • Elektromotor
  • Výrobce: Ammann
  • Provozní hmotnost: 2,6t
  • Pracovní šíře: 1.240 mm

Rád bych ještě zdůraznil, že rozvoj v Nizozemsku stále více spočívá v partnerství mezi místními orgány a podnikatelskou sférou. Společnost Roelofs je vzhledem k tomuto přístupu cenným partnerem.

Fotogalerie

Užijte si to ticho

Plně elektrický Ammann eARX 26-2 je stroj, který mění pravidla hry. Dieselový motor je nahrazen plně elektrickým pohonem a unikátními funkcemi vibračního systému. Výsledkem jsou nulové emise, snížené množství CO2 a menší uhlíková stopa.

Další na seznamu výhod je extrémně nízká hlučnost, která je o 46 % nižší než u srovnatelných strojů s tradičním spalovacím motorem. Stroj se dobře hodí na pracoviště citlivá na hluk, jako jsou přeplněná místa, centra měst a historické a obytné oblasti. Model eARX 26-2 se skvěle hodí pro práci v noci.

Inovativní koncepce pohonného ústrojí eliminuje téměř všechny hydraulické komponenty. Nahrazením dieselového motoru a jeho chladicího systému se snižuje i ekologický dopad – a výrazně se snižují celkové náklady na vlastnictví.

  • Plně elektrický pohon a vibrace
  • 1 směna = 1 nabití
  • Stroj s nulovými emisemi a tichým provozem
  • Rekuperace energie = prodloužený provoz
  • 100% řízení trakce pro výkon v náročném terénu
  • Žádné riziko poškození životního prostředí hydraulickým olejem
  • Pokročilý akumulátor s dlouhou životností, vysokou kapacitou a optimální bezpečností
  • Filozofie ECOdrop a Ammann ServiceLink
  • Jednoduchý servis a bezúdržbový kloub
Zdroj: Ammann.com - článek: S elektroválcem ke klimatické neutralitě

Související kategorie:

Lehké kloubové válce Ammann
Zlevněné použité stroje
Silniční, zeminové a příkopové vibrační válce
Použité vibrační válce (zeminové i silniční)
Silniční a zeminové vibrační válce značky Ammann
Top nabídka

Související články

O vibračních válcích, Novinky

14.9.2023