Nové válce o hmotnosti 3 a 5 tun

Nové válce o hmotnosti 3 a 5 tun

AMMANN ARS30 a ARS50

Dva nové modely řady ARS společnosti Ammann nabízejí vysoký hutnicí výkon v kompaktní podobě.

Malé vibrační válce dodávají velký výkon

Zeminové vibrační válce Ammann ARS30 a ARS50 se vyznačují pokročilou technologií, inovativní konstrukcí a robustními motory poskytující vysoký hutnicí výkon. Jsou to nejkompaktnější stroje v řadě Ammann ARS.

ARS30 a ARS50 jsou ideální pro silniční stavební společnosti a vozové parky, které potřebují kompaktní, robustní a výkonný stroj pro každodenní úspěch.

Válce jsou vhodné pro zhutňování široké škály typů půd a lze je používat ještě flexibilněji výběrem mezi hladkými a ježkovými běhouny.

Zhutňovací kapacita a manévrovatelnost činí stroje vhodné pro menší terénní úpravy, hutnění lesních a obecních cest nebo cyklo-stezek.

ARS30 a ARS50 jsou vybaveny vznětovými motory Kubota V2403-CR-T s technologií EGR+DOC+DPF (bez SCR). Výkon motoru je 43,2 kW (58 k). Motory splňují nejnovější emisní normy (US EPA Tier 4f / EU Stage V).

Kombinace dobře vyladěného motoru, plně hydrostatického systému pohonu a regulátoru zajišťuje mimořádně nízkou spotřebu paliva 5 litrů za hodinu. Tato účinnost a velká palivová nádrž o objemu 98 litrů znamenají, že ji stačí doplnit jednou za tři směny.

Optimální běhouny

Za vývojem pohonného systému stojí pokročilá technologie a mnohaleté průmyslové zkušenosti. Běhouny vyvinuté a vyrobené společností Ammann jsou vysoce kvalitní a extrémně odolné.

Běhoun ARS30 má pracovní šířku 1.200 mm (47,2 palce). Silný jednostupňový vibrační systém a dvě různé frekvence dodávající hutnicí sílu 37 kN a 68 kN.

Pracovní šířka ARS50 je 1.400 mm (55,1 palce) se zesíleným dvoufrekvenčním jednostupňovým vibračním systémem. Nabízí hutnicí výkon 53 kN a 85 kN. Tyto parametry hutnění dělají z ARS50 jeden z nejvýkonnějších lehkých zeminových zhutňovačů na trhu.

Hladký běhoun je standardem u obou verzí. ARS30 má tloušťku válce 15 mm (0,6 palce), zatímco ARS50 má tloušťku válce 18 mm (0,7 palce). Pro zlepšení všestrannosti a ziskovosti jsou válce k dispozici s ježkovým běhounem (PD) a doplňkovou sadou hladkého běhounu a dozerovou radlicí.

Související válce

ECOdrop

Bezúdržbové běhouny s filozofií ECOdrop společnosti Ammann jsou skutečným plusem pro uživatele a provozovatele. ECOdrop se zaměřuje na snížení objemu kapaliny a na nejdostupnější servisní místa – stroje jsou tak velmi šetrné k životnímu prostředí.

ECOdrop pro ARS30 a ARS50 nabízí:

  • Vylepšená spotřeba paliva a snížená spotřeba paliva díky dostupnému režimu EcoMode.
  • Bezúdržbový vibrační systém v doživotní tukové lázni namísto olejové lázně.
  • Doživotní bezúdržbový kloubový spoj s ložisky zavěšenými v klecích.
  • Žádné hnací převody – proto není potřeba převodový olej.

Bez zadní nápravy

Inovativní koncepce bez zadní nápravy odlišuje vibrační válce Ammann ARS od konkurence. Vynechání zadní nápravy činí válce kompaktnějšími a nižší poloha motoru zlepšuje těžiště – a tím optimální stabilitu i na svazích.

Konstrukce zajišťuje pohodlný výhled do všech stran a působivou ovladatelnost. Tyto faktory spolu s dobrou stabilitou zvyšují bezpečnost na staveništi.

Inteligentní komprese

Volitelně je k dispozici silový systém ACE , se kterým má obsluha intuitivní přehled o průběhu hutnění. Inteligentní systém hutnění zobrazuje aktuální hodnotu kB na displeji, což výrazně snižuje počet přejezdů potřebných pro maximální zhutnění.

Volitelný telematický systém podporuje polohu a ovládání stroje. Důležité informace pro projekt stavby lze vyvolat Všechna data lze vyvolat i přes internet.

Další důležité vlastnosti válců jsou:

  • Standardní pohon Twin-Lock zlepšuje trakci a snižuje prokluz náprav. Plně automatický systém kontroly trakce se aktivuje bez elektronického řízení. Neustále přizpůsobuje výkon pohonu skutečným podmínkám na staveništi. Točivý moment je rovnoměrně distribuován na nápravy, aby byl zajištěn neustále kontakt se zemí a aby nedocházelo k prokluzu předního bubnu a zadních kol – aby byla zajištěna dostatečná kvalita zhutnění povrchu.
  • Nový kloubový kloub, který dále zvyšuje hnací sílu a stabilitu. Kromě toho zlepšuje manévrovatelnost. Centrální kloubový kloub s integrovanou oscilací (funkce kyvadla) spojuje nejdůležitější komponenty a zajišťuje vyvážené rozložení hmotnosti a rovnoměrný kontakt se zemí. Hydrostatický pohon a kloubový kloub jsou z velké části bezúdržbové.
  • Kabina řidiče s široce otevřeným vstupem, který umožňuje neomezený přístup do prostorné a odhlučněné kabiny. Dobře umístěné sedadlo řidiče s nastavitelnou loketní opěrkou optimalizuje pohodlí, stejně jako plošina plně izolující vibrace. Všechny ovládací prvky jsou intuitivně přístupné a pro obsluhu jasně viditelné – důležité pro rychlý přehled ovládání.
  • Velmi robustní přístrojová deska, což je důležité zejména u modelů s otevřenou platformou. Na hlavní palubní desce je umístěn multifunkční ovládací displej, který obsluze usnadňuje sledování.
  • Velmi dobrá všestranná viditelnost – Konstrukce stroje zajišťuje, že všechny aspekty staveniště jsou viditelné pro obsluhu na ploše 1 metr x 1 metr, a to jak v přední, tak v zadní části válce.
  • Snadno přístupný motorový prostor s robustní konstrukcí, která během provozu chrání všechny důležité součásti. Všechna místa údržby a servisu jsou dostupná ze země. Zhutňovač zeminy je vybaven vnějšími výpustnými body pro důležité provozní kapaliny.

Otestujte si vibrační válce Ammann prostřednictvím naší půjčovny strojů

Fotogalerie

Související články

O vibračních válcích, Novinky

29.7.2022