Hutnění zeminy a asfaltu

Hutnění zeminy a asfaltu

Hutnicí stroje AMMANN zajišťují nejlepší hutnicí výkony – bez ohledu na konkrétní aplikaci. Podmínky na staveništi se mohou měnit, vždy však budete potřebovat produktivitu a výkonnost.

Vaše požadavky na hutnění lze splnit při nejmenším možném počtu přejezdů. Zeminové a asfaltové válce Ammann zajišťují požadovanou účinnost pomocí nejlepší technologie v tomto průmyslovém odvětví a schopnosti směrovat více síly přímo k cíli a mimo stroj. Výsledek: kvalitní výsledky po několika přejezdech a vyšší produktivita a rentabilita na staveništi.

PRODUKTIVITA

  • Rychlejší hutnění silnějších vrstev při nižším počtu přejezdů
  • ACEpro /ACEforce – Inteligentní hutnicí nástroje pro nejvyšší efektivitu a produktivitu
  • Kompaktní provedení stroje zajišťující vysokou stabilitu, manévrovatelnost a přístupnost pro servis

ERGONOMIE

  • Prostorná kabina s nízkou hladinou hluku pro celodenní pohodlí obsluhy
  • Intuitivní ovládání stroje i nezkušenou obsluhou
  • Vynikající výhled kolem celého stroje zvyšuje bezpečnost na staveništi

SERVISOVATELNOST

  • Nejlepší přístup k servisním bodům a motorovému prostoru
  • Pohodlné provádění servisu stroje ze země
  • Snadná a rychlá každodenní údržba

ZEMINOVÉ VÁLCE

Nikdy nelze předpovědět, co vás čeká s další zakázkou – jíl, písek nebo něco mezi tím? Budou potřeba tradiční hutnicí metody nebo přizpůsobení amplitudy a frekvence citlivému okolí? V obou případech budete potřebovat válec, který to umí. Zeminové hutnicí stroje firmy Ammann zajišťují nejlepší hutnicí výkony – bez ohledu na konkrétní aplikaci. Podmínky na staveništi se mohou měnit, vždy však budete potřebovat produktivitu a výkonnost.

TANDEMOVÉ VÁLCE

Co z počátku může vypadat jako pohodlí, se ve skutečnosti stává produktivitou na staveništi. Například prakticky umístěné intuitivní ovládání usnadňuje práci obsluhy a napomáhá jí k větší výkonnosti. Snížené vibrace přenesené na kabinu znamenají menší únavu obsluhy a zároveň více síly působící na hutněnou plochu. A to není všechno, i když to lze shrnout ve stejném duchu: Pohodlí obsluhy jde ruku v ruce s produktivitou.

PNEUMATIKOVÉ VÁLCE

Pneumatikové válce firmy Ammann poskytují hnětací a těsnicí účinek, který je na staveništích velmi důležitý. Válce pracují na asfaltových i kameninových površích, což samozřejmě znamená, že stroje musí být flexibilní. A to opravdu jsou – tlak vzduchu lze upravit, aniž by obsluha musela opustit kabinu. Zátěžové balíky lze snadno přidat a odstranit, což zajišťuje maximální účinnost stroje a procesu.

INTELIGENTNÍ HUTNĚNÍ ZEMINY

Na staveništích jsou stále více požadovány přesné, přehledné a ověřitelné procesy hutnění. Společnost Ammann učinila první kroky při zajišťování těchto procesů v roce 1998 s nástupem automatického systému měření a kontroly hutnění ACE (Ammann Compaction Expert). ACE byl průběžně zdokonalován od svého uvedení na trh a stále zůstává nejlepším v tomto průmyslovém odvětví. Jedná se o jediný systém, který automaticky přizpůsobuje amplitudu a frekvenci vlastnostem hutněného povrchu. Technologie ACE je k dispozici u těžkých i lehkých hutnicích strojů.

OSCILACE

Oscilace je dynamická metoda hutnění, která má ve srovnání s klasickým vibračními metodami významné výhody. Dodává horizontální i vertikální energii a v podstatě vmasíruje kamenivo na své místo bez nutnosti síly, kterou obvykle disponují těžké hutnicí stroje. Válce s oscilací vynikají na citlivých staveništích, např. mostech, nebo při práci nad kanalizačními nebo energetickými vedeními. Oscilační válce mohou pracovat i na asfaltových površích, které jsou příliš horké nebo studené pro klasické hutnicí metody. Kromě toho jsou schopné utěsňovat asfaltové povrchy, aniž by poškodily studené spoje.

TŘÍHŘÍDELOVÝ VIBRAČNÍ SYSTÉM

Patentovaný tříhřídelový vibrační systém firmy Ammann poskytuje vynikající stoupavost a hutnicí výkon lehkým
strojům, jako jsou hydrostatické vibrační desky. Systém eliminuje trhavé pohyby a umožňuje plynulý posun i na
těžké, soudržné zemině. Díky konzistentnímu pohybu tohoto systému lze snadno překonávat překážky, popř.
hutnit zásypové materiály s vysokým obsahem vlhkosti.

O hutnící technice, O vibračních válcích, Novinky

30.8.2019