Lehký pneumatikový válec ART35

Lehký pneumatikový válec ART35

LANGENTHAL, Švýcarsko – Společnost Ammann představila nový pneumatikový válec s nezávislým řízením obou náprav. Jedná se o lehký pneumatikový válec ART35 s motorem Tier 4i.

S provozní hmotností 3.200 kg je stroj ART 35 T4i nejlehčím pneumatikovým válcem v sortimentu společnosti Ammann. Konstrukce stroje je kompaktní, s délkou 3 260 mm a šířkou 1 540 mm. Tato konstrukce poskytuje stabilitu, manévrovatelnost a přístup k servisním bodům ze země.

Pneumatiky válce zajišťují produktivitu válce na různých materiálech, zejména na těch, které vyžadují „hnětení“ a utěsnění asfaltových povrchů.

Válec využívá dvě nápravy, přičemž každá náprava má čtyři pneumatiky, a široký úhel řízení pro dosažení maximální manévrovatelnosti, a to zejména v těsných prostorech. Stroj využívá pro snadnou obsluhu a přesné pokrytí povrchu synchronizovaného řízení přední a zadní nápravy.

Stroj dodává hutnicí výkon charakteristický pro válce Ammann, takže mohou zákazníci maximalizovat svou produktivitu. Uspořádání pneumatik pomáhá poskytnout plné a účinné pokrytí.

Olejem chlazený motor Deutz splňuje současné emisní normy a zároveň poskytuje nezbytný výkon. Motor je výkonný a tichý.

Lehký pneumatikový válec ART35 se vyznačuje intuitivním ovládáním a manipulací, čímž pomáhá zajistit produktivitu i nezkušeným pracovníkům obsluhy. Ovladače jsou umístěny na přístrojové desce před obsluhou a jsou snadno dosažitelné a viditelné. Posuvné sedadlo obsluhy ještě více zvyšuje komfort a viditelnost.

Třístupňový filtrační systém s velkoobjemovou nádrží na vodu prodlužuje intervaly mezi doplňováním, čímž válci pomáhá udržovat krok při pokládce asfaltu. Dvojitá ovládací páka zaručuje plynulé rozjezdy a zastavení, které jsou při práci na asfaltu rovněž velmi důležité.

Všechny servisní body jsou snadno přístupné. Snížením počtu servisních bodů se dosahuje dalších úspor času.

Mezi aplikace patří hutnění na malých a středně velkých staveništích, v projektech výstavby silnic a průmyslových ploch.

Fotogalerie


 

Další články z kategorie: O válcích

O vibračních válcích, Novinky , ,

26.10.2017