pěch s elektromotorem

Vibrační pěch s elektromotorem

eATR68 – vibrační pěch s elektromotorem

Zachoval si výkon i další vlastnosti

Nový stroj s elektrickým pohonem, vibrační pěch s elektromotorem má označení Ammann eATR68 – produkuje nulové emise a nabízí řadu dalších výhod.

“Tento stroj s elektronickým pohonem poskytuje lepší regulaci otáček a točivého momentu, což se projevuje v přesnějším a efektivnějším hutnění,” řekl Ralf Brutschin, strategický obchodní manažer pro lehkou techniku společnosti Ammann.

Obsluha je schopna rychleji splnit cíle zhutnění, což snižuje množství potřebné práce. “To zase znamená vyšší zisk,” řekl Brutschin.

Velké úspory přináší i následný prodej díky lepší údržbě. “Nemusíte kupovat žádné palivové ani olejové filtry, které byste museli likvidovat,” řekl Brutschin. “Výrazně se také snižuje čas strávený údržbou, stejně jako prostoje stroje kvůli servisu.”

Ammann eATR 68 nabízí výkon, který se vyrovná benzinové verzi stroje. Oba modely mají výšku zdvihu 65 mm a úderovou frekvenci 11 Hz. Odstředivá síla u e-drive je 11,5 kN, zatímco u benzinové verze je to 13 kN.

Klíčové vlastnosti pěchu e-drive:

Nabíjení

Akumulátor společnosti Ammann se rychle nabíjí a také si své nabití udrží. Stroj lze nabíjet přes noc, aby se druhý den maximalizovala jeho kapacita. V případě potřeby jej lze během směny nabíjet kratší dobu a poté se rychle vrátit k práci.

Vyměnitelné baterie

Stejná sada baterií pohání jak Ammann e-vibrační desky, tak i e-vibrační pěchy a v budoucnu pravděpodobně i další stroje Ammann. To poskytuje pohodlí a podporuje dobu provozuschopnosti.

Bezpečnost

Pěch využívá lithium-železo-fosfátové (LFP) baterie, které maximalizují bezpečnost. Baterie a jejich pokročilý systém řízení jsou obzvláště robustní a odolné vůči vysokým teplotám, přebíjení a mechanickému poškození.

Řada prvků benzinové verze zůstala zachována i v modelu eATR 68:

Variabilní rychlost

Jediné tlačítko umožňuje obsluze nastavit rychlost tak, aby odpovídala potřebám a podmínkám na staveništi.

Výkonná komprese

Výjimečná konstrukce a technické řešení zajišťují, že se výkonný zhutňovací úder pěchu přenáší na povrch a pomáhá stroji zvládnout všechny výzvy na staveništi.

Přesné vyvážení hmotnosti

Konstrukce a optimální poloha motoru zajišťují výjimečné vyvážení, které zabraňuje převrácení a přináší obsluze řadu výhod včetně snadného vedení a přesného ovládání. Ideální vyvážení také podněcuje pohyb vpřed, který zvyšuje výkonnost a efektivitu pěchu a v konečném důsledku vede k ziskovosti.

Nízká úroveň vibrací na ruce a paže

Optimalizovaná konstrukce rukojeti omezuje vibrace rukou a paží, aby chránila obsluhu a zlepšila pohodlí a produktivitu.

Otevřená rukojeť

Konstrukce rukojeti vytváří linie pohledu na nášlapnou nohu během procesu zhutňování, což umožňuje kontrolovaný pohyb po staveništi. Otevřená vodicí rukojeť umožňuje bezpečné uchopení ze všech stran, dokonce i v blízkosti překážek.

Denní údržba bez použití nářadí

Pro přístup k bodům denní údržby nejsou potřeba žádné nástroje, takže údržbu lze dokončit rychle.

Dlouhá životnost

Odolné díly a ochranný kryt stroje odolají i těm nejnáročnějším podmínkám. Dodavatelé a pronajímatelé oceňují dlouhou životnost.

Stavebníci zvažují stroje s pohonem e-drive jako možnost řešení některých problémů, kterým čelí. Pěch Ammann eATR 68 splňuje i tyto požadavky:

  • Snižuje uhlíkovou stopu dodavatele a zároveň vytváří nulové emise na staveništi.
  • Umožnění podávání nabídek na zakázky, které vyžadují stroje s elektronickým pohonem.
  • Umožnění práce v uzavřených prostorách se špatnou ventilací.
  • Možnost použití na staveništích s vysokou hladinou hluku, včetně obytných oblastí.

PROGRAM eMISSION

Pěchy jsou součástí iniciativy eMission společnosti Ammann, řešení šetrného k životnímu prostředí, které je integrováno do nových výrobků Ammann. eMission začíná snížením emisí – a zahrnuje efektivitu, produktivitu a nižší nároky na údržbu, díky nimž jsou staveniště zdravější a majitelé firem ziskovější.

  • snížení emisí – Snižuje úroveň emisí CO2 a dalších částic.
  • zvýšení efektivity – Využívá digitální technologie ke zvýšení výkonu a řízení staveniště.
  • elektrifikace – Zahrnuje alternativní zdroje energie, včetně elektřiny dnes a dalších zdrojů v budoucnu.
Zdroj: ammann.com - článek: Vibrační pěch s elektromotorem

Související články

O hutnící technice, Novinky

15.8.2023