Efektivní a ergonomické obousměrné vibrační desky

Obousměrné vibrační desky Ammann

Série vibračních desek APR sebevědomě dokazuje své vlastnosti – reverzibilní vibrační desky od společnosti Ammann jsou ideální pro zhutňovací práce při stavbě kanalizace, pro malé a střední plochy, stejně jako pro asfaltové a zpevněné povrchy. S hydrostatickým ovládáním jsou obratné, přesné a snadno ovladatelné. 

Co přesně charakterizuje hydrostatickou kontrolu od společnosti Ammann? Každý strojník to popisuje jen několika slovy: „Dělá to rozdíl mezi běžným a přesně fungujícím strojem.“

S hydrostatickým ovládáním je pracovní rychlost desek APR plynule měnitelná jak při jízdě vpřed, tak i při couvání. Je příjemné, že ovládání reaguje velmi rychle a umožňuje rychlou změnu směru i na těžko přístupných místech. Díky velkému rozsahu nastavení pracují stroje na velké pracovní ploše, takže lze desku nastavit jak pro citlivou dlažbu, tak pro zhutnění zeminy či asfaltu. U zvláště náročného podloží můžete také přepnout na bodové vibrace. Stroj zůstane na svém místě a zhutňuje se velmi efektivně.

Dvou-hřídelové budiče ve vibračních deskách APR pracují efektivně a vytvářejí vynikající pohon. Budicí síly jsou směrovány do půdy. Aby se zabránilo poškození těchto vibrací pro zdraví obsluhy stroje, věnovala společnost Ammann při vývoji nejnovějších typů řady APR zvláštní pozornost hodnotám HAV a vyvinula inovativní systém pro snížení vibrací rukou a paží: patentovaná technologie se speciálním tlumičem vibrací, Z -Nárazník. Zajišťuje, že vibrace stroje jsou izolované a nepřenášejí se na vodicí oj. To znamená, že řada APR má hodnoty HAV menší než 2,5 m/s2. Tato hodnota je tak nízká, že od BG Bau není vyžadována žádná dokumentace pracovní doby. Nebezpečí zdravotních rizik, jako je syndrom bílých prstů (tzv. HAVS), je tak u řady Ammann APR odvráceno.

Portfolio

Počínaje lehkým modelem o hmotnosti 100 kg s pracovní šířkou 30 cm až po vibrační desku 440 kg s pracovní šířkou až 75 cm jsou vibrační desky APR od společnosti Ammann vybaveny pro všechny případy. Zhutňují zeminu, štěrk, asfalt (doporučeně s vodní nádrží) nebo dokonce citlivější zpevněné povrchy pomocí tlumící podložky pro hutnění dlažby, kterou lze snadno instalovat bez použití nářadí.

Jednotlivé modely řady APR lze volitelně upgradovat pomocí systému měření zhutnění ACEecon vyvinutého společností Ammann. Pomocí LED displeje může operátor snadno zjistit aktuální stupeň zhutnění podloží, na kterém právě pracuje. Vyhne se tak nadměrnému či nedostatečnému zhutnění a práce jde rychleji a efektivněji.

Švýcarský výrobce nastavil laťku velmi vysoko z hlediska pohodlí: kontrolní a údržbové body jsou přístupné bez použití nástrojů a samotná základová deska je bezúdržbová a samočisticí. Nově navržený rám chrání všechny komponenty a slouží také jako „zvedací oko“.

Ammann APR – takto dnes vypadá řízené zhutňování půdy. Pro ekonomické použití pronajímateli, stavebními společnostmi a zahradnickými společnostmi.

Vibrační desky APR

Fotogalerie

 


Další články o vibračních deskách

O hutnící technice, Novinky

5.1.2021