APA vybaveny technologií ACE

Nesené desky APA nyní vybaveny technologií ACE

První nesené desky s elektronicky řízeným zhutněním

LANGENTHAL, Švýcarsko – Švýcarský výrobce hutnící techniky Ammann posunul měření hutnění o kus dál a nyní i jeho nesené vibrační desky APA jsou vybaveny technologií ACE. Elektronické řízení zhutnění je dnes důležitým nástrojem pro zajištění kvality.

Kdokoliv, kdo dříve potřeboval zhutnit materiál ve výkopu s potrubím, se mohl spoléhat pouze na své zkušenosti. Vzhledem k tomu, že rypadlo dosud neposkytovalo žádný způsob, jak reprezentovat skutečný výkon hutnění neseného  zhutňovače. Bez ohledu na to, zda se jedná o příliš nebo nedostatečně zhutněné, člověk musel spoléhat výhradně na citlivost obsluhy rypadla.

Více bezpečnosti

Společnost Ammann nyní nabízí elektronický systém řízení hutnění pro své závěsné vibrační desky APA75/74 a APA100/88, které jsou vhodné pro 10- až 40-tunová rýpadla. Nový nástroj, sestávající z akceleračního senzoru a vyhodnocovací jednotky, poskytuje operátorovi nezbytnou bezpečnost a přehled o míře zhutnění.

Snímač zhutnění je téměř neviditelný a integrován do skříně nesených desek. Během provozu hlásí naměřený přírůstek zhutnění díky vyhodnocovací jednotce. Algoritmus patentovaný společností Ammann zde vypočítává, zda kontaktní tlak přídavného zhutňovače provedený obsluhou rypadla je dostatečný, příliš vysoký nebo příliš nízký a signalizuje, jakmile je hutnění dokončeno.

Inteligentní a vždy s vámi

Pro přijetí této zprávy potřebuje obsluha rypadla pouze svůj mobilní telefon nebo tablet a bezplatnou aplikaci Ammann. Vyhodnocovací jednotka průběžně zasílá informace o výkonu zhutnění této aplikaci. Jednoduché symboly a barevné kódy, jako je žlutá šipka směřující nahoru nebo modrá šipka směřující dolů – ukazují operátorovi jednoduše, zda musí zvýšit nebo snížit tlak v aktuální poloze. Pokud vidí zelenou šipku, ví, že proces zhutnění je v tomto bodě dokončen a může se posunout na další pozici. Snadno rozpoznatelné na tomto displeji jsou také frekvence přídavného zhutňovače a jeho provozní hodiny.

Vizuálně a akusticky

Aby se nemusel příliš často dívat na svůj mobilní telefon, aplikace nabízí nejen vizuální, ale i akustické signály. To umožňuje řidiči rypadla, aby se plně soustředil na svou práci a měl svého asistenta téměř vždy „v uchu“ s ním.

Aby bylo zajištěno, že tento osobní asistent zůstane na palubě po dlouhou dobu, je snímač i zobrazovací jednotka ovládána vysoce výkonnou baterií. Dokonce i při intenzivním používání je třeba ji vyměnit nejdříve po šesti letech.

Díky této inteligentní kontrole zhutnění práce s nesenými deskami od firmy Ammann je nejen dvakrát zábavnější, ale také zdvojnásobuje kvalitu hutnění. Tato novinka se poprvé prezentuje na veletrhu Bauma 2019.

Nesené desky Ammann

Fotogalerie

Zdroj: Ammann-Group, článek: Nesené desky APA vybaveny technologií ACE

 

Další články

O hutnící technice, Novinky

19.3.2019