Oobratné a výkonné desky Ammann

Kompaktní, obratné a výkonné desky Ammann

Jednosměrné vibrační desky Ammann

Správný stroj pro každou práci: s jednosměrnými vibračními deskami Ammann APF máte k zhutnění skutečný všestranný stroj. Ať už jde o štěrk, kámen nebo asfalt, modely této řady jsou profesionály pro všechny oblasti, ve kterých je vyžadována zvláštní manévrovatelnost.

Toto staveniště je výzvou: historické budovy, zasazené těsně vedle sebe na svahu, šikmé sklepní poklopy, venkovní komín a další. Mezi podpěrami starého dopravního pásu rezavějí. Každý, kdo musí asfaltovat silnici vedoucí k domům, je závislý na flexibilním vybavení. Vibrační desky Ammann umožňují ideální práci i v takových situacích. Jsou ve svém živlu všude tam, kde na ně již asfaltový válec nedosáhne. Vezměme si například APF1550: Při pracovní šířce 500 mm se klikatí do nejvzdálenějšího rohu a dává novému asfaltovému povrchu potřebné zhutnění. S motorem Honda o výkonu 4 HP a vysokou tažnou silou zvládne APF dokonce i prudký sklon. Známá, velkoryse dimenzovaná budicí jednotka v Ammannu odvádí skvělou práci. Je také bezúdržbový.

Už při přípravě podkladu ukazuje vibrační deska, co umí: Zpracovává podloží s frekvencí vibrací až 100 Hertzů. I přes svou relativně nízkou hmotnost pouhých 84 kilogramů dosahuje homogenně zhutněného a pružného povrchu. Poté ji lze ve velmi krátké době převést ze zemních prací na asfalt: nádrž na vodu a postřikovací systém se jednoduše připevní bez použití nářadí.

Vlastnosti

Pracují neúnavně: Patentovaný systém pro snížení vibrací působících na ruce a paže (HAV) dosahuje hodnot nižších než 2,5 m/s², a je tedy výrazně pod aktuálně platnými mezními hodnotami. To znamená, že operátor stroje může také pracovat bez omezení. Uvolňuje a řídí APF kolem všech překážek pomocí vodicí rukojeti, dokud není vydlážděna poslední zatáčka.

Úklid je hotový za okamžik: Samočisticí základová deska z vysoce odolné oceli nepotřebuje žádné svary, a proto nemá slabá místa. Za normálních pracovních podmínek vydrží bez údržby celou životnost stroje.

Je vždy přenosná: Tyto vibrační desky zůstávají kompaktní a v případě potřeby se vejdou také do kufru automobilu. Volitelně dodávaná sada kol, sklopná nohou, poskytuje potřebnou mobilitu pro přepravu do a z vozidla.

V rámci řady Ammann APF je k dispozici šest různých modelů. Provozní hmotnosti se pohybují od 54 do 106 kilogramů, s pracovními šířkami od 33 do 50 centimetrů. Díky své flexibilitě a ergonomii jsou ideálním společníkem při stavbě silnic. Pro použití při stavbě cest a terénních úpravách je instalována volitelně dostupná dlažební rohož bez použití nástrojů. Dlažební rohož se používá na citlivé povrchy, jako jsou dlažební kostky.

Desky APF

Fotogalerie

 


Další články o vibračních deskách

O hutnící technice, Novinky

5.1.2021