nové obousměrné vibrační desky

Ammann představuje nové obousměrné vibrační desky

PREMIÉRA NA BAUMĚ: Ammann představuje nové obousměrné vibrační desky

LANGENTHAL, Švýcarsko – Švýcarská společnost Ammann na letošním veletrhu Bauma nové obousměrné vibrační desky. Se svým inovativním tlumením vibrací jsou desky řady APR a APH schopny splnit i ty nejnáročnější požadavky na bezpečnost práce. Díky nově navrženým ochranným krytům a zesíleným krytům strojů jsou nové modely robustnější než jejich předchůdci. Nové modely APR a APH nahrazují dříve vyráběné vibrační desky.

Řada APR – reverzní vibrační desky

Obousměrné vibrační desky APR od společnosti Ammann vždy přesvědčily odborníky přímo na stavbách – díky své vysoké lisovací síle, pružnosti v používání a intuitivnímu ovládání. Kompaktní stroje tak dokonale zapadají do profilu požadavku, který zahradnická a krajinářská místa na vibračních deskách. Ale také v silničním stavitelství jsou stroje APR ve vysoké poptávce: na jedné straně zaokrouhlit práci velkých zhutňovačů do detailu, na druhé straně kdykoliv skočit, kdy velké stroje nemohou díky omezenému prostoru dosáhnout 100% výkonu.

Změna pracovního směru může být intuitivně řízena přímo přes ovládací oj. Dokonce i v těsném stavebním prostředí lze bezpečně provádět vysoce přesné hutnící práce. Zcela nová ergonomická ovládací oj chrání operátora před otřesy z vibrační desky. Stroje APR samy splňují nejpřísnější bezpečnostní předpisy vydané sdružením zaměstnavatelů. Vibrační deska nezatěžuje zdraví uživatele a umožňuje práci bez únavy. Tato všestrannost panelů APR pomáhá kontrolorům na staveništi předcházet zastavení práce v případě náhlých překážek nebo zpoždění ve stavebním procesu.

Kromě toho se konstruktérům společnosti Ammann podařilo použít sofistikovaný design, aby stroje APR byly ještě robustnější než jejich předchůdci. Ocelové držáky chrání komponenty pohonu před nárazem, nárazem a poškozením pádem. Instalovány jsou motory výrobců Hatz a Honda.

Společnost Ammann bude prezentovat nové modely řady APR na svém stánku FS 910, 909 ve venkovním prostoru Bauma.

Řada APH – Hydraulické vibrační desky

Plně hydraulicky ovládané vibrační desky APH jsou nejvýkonnějšími na trhu – s nejvyšší hutnící silou. Je to díky unikátnímu tří-hřídelovému pohonu, který zajišťuje hladký chod a hluboký zhutňovací výkon – dokonce i na těžko zhutnitelném povrchu.

Unikátní hydrostatické řízení, nazývané řízení orbitrolem, umožňuje stroji přesně se orientovat a poskytuje řadě APH další výhody v oblasti bezpečnosti a produktivity. Stejně jako reverzační desky jsou nové modely APH vybaveny ovládací ojí s nízkými vibracemi pro práci bez únavy.

Společnost Ammann důsledně vyvinula robustní konstrukci panelů APH. Ochranné kryty řady APH jsou vyrobeny z inovativního plastu s obzvláště vysokou odolností proti nárazu, chrání kritické komponenty uvnitř stroje před nečistotami, kolizí a poškozením nárazem a tím dávají vibračním deskám dlouhou životnost na staveništi.

Ammann představí na Baumě šest nových modelů APH s provozní hmotností od 357 kg do 760 kg. Společnost Ammann bude i nadále používat vibrační desky APH o hmotnosti 800 kg, včetně modelu dálkového ovládání APH 1000-TC pro bezpečnou práci např. ve výkopech.

Ammann ACE pro chytré hutnění

Nová generace desek APH je vybavena technologií ACE, která umožňuje „inteligentní hutnění“ i s malými stroji. ACE-econ ukazuje operátorovi na LED displeji aktuální stav jeho zhutňovací práce. S poskytnutými informacemi může obsluha vibrační desky snadno zabránit nadměrnému zhutnění nebo dokonce uvolnění podkladu. Tím rovněž šetří čas.

Systém ACE-force, který je také k dispozici, automaticky řídí výkon hutnicí desky. Trvale přizpůsobuje výkon stroje aktuální úrovni zhutnění podkladu a zajišťuje vysokou kvalitu zhutnění.

Zdroj: Ammann Group, článek: Ammann představuje nové obousměrné vibrační desky

 

Fotogalerie – nové obousměrné vibrační desky

 

Další články

O hutnící technice, Novinky

21.3.2019