Představení hydrostatické desky APH8595

Představení hydrostatické desky APH 85/95

Stálý kontakt s hutněným materiálem

Hydrostatické vibrační desky z dílny Ammann s označením APH8595 nás při představení zaujaly plynulým ovládáním a vynikajícími hutnícími výsledky. Na přání je možné tyto vibrační desky vybavit  indikátorem zhutnění ACEecon. Nedostatečné zhutnění u řady APH je tedy téměř nemožné. Se svou inovativní ojí, tlumící vibrace, splňuje deska APH 85/95 i ty nejpřísnější bezpečnostní požadavky. To umožňuje nepřetržité používání při dláždění, nebo ve stavebnictví či výkopech, ale také při terénních úpravách.

Plně hydraulicky ovládané vibrační desky řady APH od společnosti Ammann mají ve své kategorii nejvyšší hutnící sílu. Veškeré úkoly při stavbách silnic a kanálů jsou splněny téměř okamžitě. Rychlost ovšem není všechno, například pokud jsou výkopy zasypány, je třeba pečlivě a přesně uhutnit. Tří-hřídelový budič vibrací Ammann tomu umožňuje vždy optimální zhutnění. Systém je konzistentní a zajišťuje stoupavost až 36 °. Na rozdíl od mnoha jiných systémů nejsou pro stroje Ammann překážkou ani mokré a soudržné zeminy, díky výrazně sníženému překlopnému momentu běží hydraulické vibrační desky rovnoměrně a jejich vibro-impulsy hluboko do hutněné vrstvy.

Ammann ACEecon

Měřič zhutnění ACEecon nepřetržitě vyhodnocuje impulsy odrážející se z hutněného materiálu a prostřednictvím LED displeje signalizuje operátorovi aktuální úroveň zhutnění materiálu pod deskou. Poskytnuté informace mohou být použity k účinnému zamezení nadměrného zhutnění nebo dokonce uvolnění podloží. To znamená, že i méně zkušená obsluha stroje dosahuje díky tomuto systému optimální výsledek zhutnění.

APH 85/95 byl představen již na veletrhu Bauma 2019 jako rozšíření úspěšné série APH. Pro tento nový model konstruktéři společnosti Ammann navrhli zesílenou kapotu motoru. Je vyrobena z inovativního plastu s obzvláště vysokou odolností proti nárazu, čímž chrání komponenty uvnitř stroje před nečistotami, ale také proti nárazům či pádům jiných předmětů. Nový typ pohonu již nevyžaduje odstředivou spojku ani klínový řemen pro převod pohonné síly. V důsledku toho se nemůže nic opotřebovat. Ve spojení s minimální údržbou bez použití nástrojů a snadno přístupným designem je deska Ammann APH 85/95 trvanlivým nástrojem.

Ammann Orbitrol

Dokonce i méně zkušená obsluha se rychle sžije s APH 85/95: řídicí systém Ammann Orbitrol umožňuje přesnou navigaci stroje v úzkých jámách i ve svahu. Také odborníci oceňují toto hydrostatické řízení, pomocí kterého mohou plynule nastavovat rychlost nebo měnit směr. Vodicí táhlo s nízkými vibracemi je optimalizováno pro práci bez únavy. Jedním krokem tedy je zhutnění spodní vrstvy, jakož i osazení dlažebních kostek pouze jedním strojem.

Nový APH 85/95 je k dispozici s dieselovými i benzínovými motory a je ideální pro silniční, stavební a pozemní stavitelství. Kromě toho lze účinně zhutnit spodní konstrukci pro dlážděné oblasti, a proto si pro plánované větší stavby neváhejte objednat tuto desku APH.

Související vibrační desky

Hydrostatické desky APH si můžete otestovat prostřednictvím naší půjčovny strojů

Zdroj: Ammann.com - článek: Představení hydrostatické desky APH8595

Fotogalerie


Další články o hutnící technice

O hutnící technice, Novinky

4.12.2019