Měřič zhutnění ACE se osvědčuje i na vibračních deskách

Měřič zhutnění ACE se osvědčuje i na vibračních deskách

Hydraulické desky s měřičem přírůstku zhutnění

Měřič zhutnění ACE se osvědčuje i na vibračních deskách, protože eliminuje nadbytečné přejezdy a tím zabraňuje škodlivému přehutnění.

Obnova železničního nadjezdu

Obnova železničního nadjezdu

Z pověření akciové společnosti Německých spolkových drah se v lokalitě Halle (Německo) obnovuje železniční nadjezd.

Před zahájením stavebních prací bylo nutné položit různá vedení, provést přemístění kolejí a vyrobit ocelovou nosnou konstrukci.

Jsou u toho četné hutnicí stroje společnosti Ammán, konkrétně vibrační desky částečně vybavené celoplošnou kontrolou zhutnění ACE.

Pro nový stavební objekt bylo nutné vykopat asi 4500 m³ materiálu. Po stavbě opěrných pilířů a zasunutí mostu byl na řadě zásyp stavební základové jámy a rozsáhlé zásypové práce pro oba pilíře. Veškeré úkoly bylo třeba realizovat během velmi krátkého časového úseku.

Vibrační deska s měřičem zhutnění

Vibrační deska s měřičem zhutnění

Bezpečnost s celoplošnou kontrolou zhutnění

Bylo nasazeno až osm hydraulických vibračních desek Ammann a přídavná hutnicí technika Ammann. Holger Walk, stavbyvedoucí u rypadlového provozu Burkhardt, chválil především spolehlivost hutnicích strojů i prvotřídní hutnicí výkon díky speciální tříhřídelové technice Ammann. Koncept budiče, který se mimořádně dobře osvědčuje jak u plošného zhutnění, tak u zhutnění příkopů.

Již delší dobu společnost Ammann nabízí obě vibrační desky AVH 6030 ACE a AVH 100-20 ACE s funkcí Ammann Compaction Expert (ACE), celoplošnou kontrolou zhutnění. Tímto hutnicím strojem se eliminují nadbytečné přejezdy a tím se zabrání škodlivému nadměrnému zhutnění (tzv. přehutnění). Hutnicí práce se dají provádět rychle a hospodárně.

Měřič zhutnění ACE se osvědčuje i na vibračních deskách

zdroj: Ammann.cz

Související stroje:

- se vznětovým motorem Hatz diesel
- tří-hřídelový budič vibrací
- plně hydraulická vibrační deska

  • hydrostatická vibrační deska Ammann
  • provozní hmotnost: 825 kg
  • pracovní šíře: 80-95 cm
  • tří-hřídelový vibrátor
  • hutní silou 7t zeminového válce


Související články:

 

O hutnící technice, Novinky , , ,

3.2.2011