Měřič přírůstku zhutnění ACEeco

Měřič přírůstku zhutnění ACEeco

Systém měření přírůstku zhutnění pro vibrační desky

Ammann vyvinul ekonomicky dostupný měřič přírůstku zhutnění ACEeco, který se používá pro hydraulické vibrační desky.

Se systémem ACEeco je možné provádět kontroly celkového zhutnění. Integrovaný senzor měří reakci půdy na vibrační desku. LED displej, který je umístěn v zorném poli obsluhy neustále zobrazuje naměřenou hodnotu zhutnění.

Tato schopnost kontroly poskytuje uživateli několik výhod, například: Vždy zkontroluje, zda byl učiněn pokrok ve zhutnění, a zda bylo dosaženo konečné zhutnění. ACEeco pomáhá nalézt špatně zhutněné plochy, které by měly být znovu zvibrovány. Tímto se dá zabránit tzv. “přehutnění“, ztrátě materiálu a zničení vrstvy.

Systém ACEeco pomáhá předcházet zbytečnému přejíždění nebo vibrování na již zhutněných plochách. To znamená, že Vaše práce je efektivnější a použití stroje je šetrnější.

Funkce

Systém ACEeco se skládá z ovládacího/zobrazovacího panelu a snímače zrychlení na desce.

Integrovaný snímač převádí zrychlení desky na napěťové signály. Ty jsou přenášeny do ovládacího zařízení. Tam jsou vypočítány parametry zhutnění a vizuálně zobrazeny na ovládacím/zobrazovacím panelu.

Provoz

Měřič přírůstku zhutnění ACEeco je obzvlášť vhodný pro sypkou půdu s malým množstvím jemného materiálu. Stupeň a kvalita zhutnění závisí na stávajících půdních podmínkách. Pokud není zobrazen maximální stupeň zhutnění, navzdory dostatečnému počtu přejezdů, zkontrolujte půdu na vhodnost pro zhutňování, a pokud je to nutné, učiňte opatření pro zlepšení zhutnění. V důsledku různé tvrdosti půdy nemůže být pokaždé dosažena maximální hodnota.

Měřič přírůstku zhutnění ACEeco

Systém se automaticky spustí, když je nastartován motor vibrační desky. Potom systém zapne:

  • Stavová LED kontrolka (8) bliká zeleně; LED kontrolky (0–7) se rozsvítí zeleně v řadě od 0 do 7 a potom znovu zhasnou.
  • Po úspěšném spuštění svítí stavová LED kontrolka (8) oranžově. Systém je nyní připraven k provozu.
  • Relativní hodnota zhutnění je zobrazena LED kontrolkami takto. Počet svítících LED kontrolek symbolicky znázorňuje zvyšující se zhutnění půdy.

Správné naměřené hodnoty mohou být dosaženy pouze při přejezdech dopředu a dozadu při maximální rychlosti.

O hutnící technice, Novinky ,

15.10.2012