Desky Ammann redukují nechtěné vibrace

Desky Ammann redukují nežádoucí vibrace

Hydrostatické vibrační desky Ammann

Vibrační desky Ammann redukují nechtěné vibrace, čímž zabraňují vzniku HAVS (tzv. nemoci bílých prstů).

Držadlo APH desky

Držadlo APH desky

Výrobce hutnící techniky Ammann vyvinul rukojeť, která snižuje úroveň vibrací přenášených na ruce obsluhy.

Řada hydrostatických vibračních desek Ammann nyní disponuje rukojetí, která drží hladinu vibrací na ruce a paže obsluhy (tzv. HAV) pod 2,5m/s2. Tato revoluční rukojeť byla intenzivně testována v provozu a nyní je součástí standardní výbavy všech vibračních desek Ammann s označením APH.

Desky Ammann redukují nechtěné vibrace

„Snížení vibrací je významnou výhodou pro naše zákazníky,“ řekl Felix Greive, obchodní ředitel divize lehké hutnící techniky ve společnosti Ammann.

Ve skutečnosti, ani země s nejpřísnějšími pracovními normami a omezeními nevyžadují, aby uživatelé vibračních desek používali rukavice během 8 hodinové směny, pokud je hladina HAV pod 2,5m/s2.

"Z" zavěšení

„Z“ zavěšení

„Z“ zavěšení oje

Za snížením úrovně vibrací se skrývá patentované „Z“ zavěšení rukojeti, pojmenované dle tvaru uchycení rukojeti.

Rukojeť je vybavena orbitálním řízením, montováno na desky Ammann již řadu let, což umožňuje přesné ovládání a vedení vibrační desky. „To dělá stroj extrémně citlivý a snadno použitelný pro provozovatele všech úrovní a zkušeností,“ řekl Greive.

Mezi další klíčové vlastnosti řady desek APH je technologii ACE pro inteligentní zhutňování a tří-hřídelový systém, který udržuje konzistentní pohyb desky a umožňuje plynulý chod i na těžkých a soudržných zeminy. Trojitá hřídel také pomáhá snadno překonat strmá stoupání.

Co je to HAVS?

Nadměrné vibrace do rukou a paží obsluhy vibrační desky může vést k syndromu HAVS, dříve známý jako „nemoc bílých prstů“.
HAVS nastává, když vibrace způsobí, že kapiláry v prstech se přiškrtí. Symptomy se pohybují od brnění, necitlivost, bolest a „blanšírování“ (ztráta barvy) v prstech, stejně jako oslabeného přilnavost v důsledku nervů a poškození cév.

V závažných případech může být toto poškození nevratné. Lehčí případy často vykazují zlepšení, pokud skončí vystavení vibracím.
Obvykle ovšem trvá roky, než HAVS rozvine. Preventivní opatření, jako například práce v rukavicích a omezení expozice vibrací, může snížit pravděpodobnost vzniku HAVS.

Šance na vznik HAVS jsou sníženy ještě mnohem více s novou rukojetí hydrostatických desek Ammann, která splňuje i světové nejpřísnější bezpečnostní normy. Úroveň HAV na deskách s touto rukojetí je tak nízká, že obsluha desky může klidně ovládat stroj pro celou směnu bez obav.

VIDEO: Deska APH 110-95

Vibrační deska Ammann APH 110-95

 

Související stroje

- se vznětovým motorem Hatz diesel
- tří-hřídelový budič vibrací
- plně hydraulická vibrační deska

  • hydrostatická vibrační deska Ammann
  • provozní hmotnost: 825 kg
  • pracovní šíře: 80-95 cm
  • tří-hřídelový vibrátor
  • hutní silou 7t zeminového válce


Další články z kategorie: O hutnící technice

O hutnící technice, Novinky , , ,

7.9.2016