Vibrační desky hutní jízdárnu

Vibrační desky hutní jízdárnu

Nejlepší výsledky zhutnění na různých površích

Skutečnost, že vibrační desky Ammann mají ve stavebnictví a na zahradních nebo zemědělských stavbách velmi dobrou pověst, je v Evropě již dávno známá. Tyto stroje přesvědčí zejména svým vysokým zhutňovacím výkonem a snadným ovládáním i nezkušenou obsluhou. Vibrační desky hutní jízdárnu

Nový povrch jízdárny

Pro Petera Dörflingera, který realizuje zahradní a zemědělské stavby a sám je chovatelem koní, byla tato zakázka prestižní záležitostí: Jízdárna St. Mauritius v německém Renchen-Ulmu vyžadovala kompletní sanaci plochy 2 000 m², protože povrch byl již opotřebený a neposkytoval optimální podmínky pro koně a jezdce. „Také mám koně a jsem členem místního jezdeckého klubu, proto pro nás tento projekt byl prestižní záležitostí. Kromě toho jsme také měli příležitost, na této zakázce předvést výkonnost našich tří vibračních desek Ammann,“ říká Peter Dörflinger.

Nejdříve byla na celé ploše provedena skrývka zhutněné zeminy a následně byla navezena nová nosná vrstva. Nový povrch, který nepropouští vodu, je zhotoven ze speciální směsi křemenného písku, částí a vláken netkané textilie. Díky nepropustnosti vody a pružnosti nosné vrstvy jednak nedojde k rychlému zhutnění povrchu, a navíc směs skýtá optimální odpružení pro koně

Peter Dörflinger použil ke zhutnění své vibrační desky, přestože plocha by vyžadovala použití větších hutnících strojů. „Cíleně jsme se rozhodli použít vibrační desky APF 1250, APR 2620 a APR 3520, protože se k práci nabídlo velké množství dobrovolných pomocnic. Díky tomu, že tyto tři vibrační desky vlastníme v našem strojovém parku, nabízelo se toto řešení jako nejekonomičtější. Každý den se dostavily přinejmenším tři dobrovolné pomocnice, aby pomohly s pracemi. Přitom se prokázalo, že všechny po krátkém zaškolení dokázaly úspěšně obsluhovat jim dosud neznámé vibrační desky.

Asi po 14 dnech byla práce úspěšně dokončena a všichni zúčastnění byli maximálně spokojeni. Jízdárna s novým elastickým povrchem tak mohla být znovu otevřena.

Zdroj: Ammann Group (10/2017), článek: Vibrační desky hutní jízdárnu

Fotografie

 


Vibrační desky Ammann


Další články z kategorie: O hutnící technice

O hutnící technice, Novinky ,

20.10.2017