Uživatelé jednosměrných desek Ammann vítají jejich vylepšení

Uživatelé jednosměrných desek vítají jejich vylepšení

Jak jsme vás již v červnu informovali, Ammann letos představil novou řadu jednosměrných desek. Uživatelé jednosměrných desek Ammann vítají jejich vylepšení

Strojníci, kteří nedávno používali tyto nejmodernější vibrační desky, chválili stroje i za všestrannost, která mimo jiné snižuje vibrace jdoucí do rukou a ramen obsluhy a dále a nízkou hladinu hluku.

Christian Jordi ze společnosti Witschi Bau, stavební firma založená ve Švýcarsku, využívá vibrační desku Ammann APF 15/40 pro hutnění zemin i asfaltových aplikací. „Nová deska APF je perfektní vzhledem k její flexibilitě v obou aplikacích,“ řekl Jordi.

Jordi a další strojníci společnosti Witschi také ocenili nové desky Ammann pro snížení nežádoucích vibrací. Toto zlepšení je patrné při zhutňování zemin a kameniva. Stává se zřetelnější při práci na asfaltu, který způsobuje nežádoucí vibrace než jiné materiály. Jordi zaznamenal mimořádnou produktivitu desky APF 15/40 na asfaltu. Nová deska je o poznání tišší. Je tak tichá, že dokonce i další pracovníci na pracovišti zaznamenali sníženou hladinu hluku.

APF 15/40 je jedním z pěti nových jednosměrných desek Ammann, které poskytují špičkový kompaktní výkon, manévrovatelnost, rychlost pohybu vpřed a stoupavost. Tato produktová řada je známá tím, že výrazně snižuje nežádoucí vibrace jdoucí k obsluze stroje.

Nové modely vibračních desek Ammann jsou: APF 12/33, APF 15/40, APF 15/50, APF 20/50 Hatz a APF 20/50 Honda. Jedná se o nejlehčí ze všech vibračních deskových Ammann o hmotnosti od 69 kg do 107 kg a šířkách 330 až 500 mm. Tyto desky jsou k dispozici s následujícím volitelným příslušenstvím:

  • vodní skrápění (vhodné pro asfaltové práce)
  • vulkolanická podložka (chrání zámkovou dlažbu při zhutňování)
  • přepravní podvozek (pro pohodlné přemísťování)

Desky APF pohání spolehlivý a výkonný benzínový motor Honda. Největší deska APF 20/50 je k dispozici jak s benzínem Honda tak i se vznětovým motorem Hatz. Vznětový motor pracuje dobře i ve vysokých nadmořských výškách a umožňuje použití jednoho typu paliva na mnoha pracovních místech (např. na velkých stavbách).

Nové vibrační desky se vyznačují především následujícími vlastnostmi:

Rukojeť s nízkými vibracemi. Snížení hodnot vibrací (pod 2,5 m / s2) je výsledkem Z-profilu na držadle. Tento patentovaný systém umožňuje přesné ovládání stroje a současně chrání obsluhu před vibracemi. Nízké hladiny HAV umožňují dlouhodobé pracovní použití bez zdravotního rizika.

Vulkolanická podložka lze nasadit a sejmout bez nářadí. Volitelný podložka je k dispozici u většiny modelů APF a lze ji nasadit během několika sekund, připravit stroj na práci na dlažbě a chránit okraje kamenů před prasknutím. Instalace je velmi jednoduchá: podložka se obepíná kolem patky stroje a je zajištěna dvěma kovovými háky.

Bezúdržbový vibrátor. Nová konstrukce ložisek a větší budicí jednotka poskytují energii a minimalizují údržbu. Budicí jednotka je zcela bezúdržbová po celou dobu životnosti stroje. Ložiska jsou utěsněna, zabraňují vstupu vzduchu nebo vody a eliminují potřebu servisu po celou dobu životnosti stroje. Systém tak poskytuje lepší pohyb vpřed a rychlost, stejně jako lepší stoupavost.

Ochranný rám celého motoru. Ergonomický rám chrání všechny důležité součásti během práce a během přepravy. Rám je také snadno uchopitelný, což pomáhá obsluze manévrovat se strojem, zejména při práci ve stísněných prostorech.

Deska optimalizovaná proti opotřebení. Spodní hutnící deska je navržena tak, aby měla silnější ochranu v její zadní části, kde dochází k největšímu opotřebení.

Nádrž na vodu lze nasadit i sejmout bez nářadí. Je k dispozici na většinu APF desek a je namontována bez jediného šroubu. To umožňuje snadné nasazení a také usnadňuje doplňování vody. Nádrž je velká a účinný systém rozstřikování dovoluje jen občasné doplňování vody.

Přepravní podvozek. Transportní kola mohou být aktivována pomocí nožního spouštění. To chrání záda obsluhy tím, že eliminuje ohýbání a zabraňuje tomu, aby se zasekly prsty obsluhy.

Zdroj: Ammann Group (11/2017), článek: Uživatelé jednosměrných desek Ammann vítají jejich vylepšení

 

Fotografie


Jednosměrné desky Ammann


Další články z kategorie: O hutnící technice

O hutnící technice, Novinky ,

15.11.2017