Čas jsou peníze

Čas jsou peníze

Lehká hutnící technika Ammann

Vysoká provozní rychlost je při nákupu stroje často rozhodujícím faktorem. Rychlost zhutnění může být stanovena různými způsoby. Na jedné straně můžete změřit rychlost, se kterou se stroj pohybuje vpřed. Vypočítáte tedy, jak rychle postupuje v kompresi. Další možností je stanovení počtu úderů v určité periodě nebo na určité vzdálenosti. Kritériem pak je, kolik zásahů stroj provede za minutu nebo za metr. Čas jsou peníze!

Lehké stroje od firmy Ammann jsou přesvědčivé v obou ohledech.

Lehké vibrační pěchy

Pěch Ammann ATR30 je navržen pro plnění a zhutňování úzkých příkopů, ve kterých jsou vedeny elektrické vedení a kabely z optických vláken. Byl vyvinut speciálně pro tyto aplikace. Se svými 29 kilogramy váží jen asi polovinu toho, co konvenční pěch. A s volitelnou patkou o šířce 80 nebo 130 milimetrů jej lze použít všude tam, kde ostatní pěchy dosáhnou svých limitů.

„Tento pěch se vyznačuje nízkou hmotností a vysokou rychlostí hutnění,“ vysvětluje Thiago Santos, manažer produktového a aplikačního školení společnosti Ammann. „Malý pěch má vyšší hutnící frekvenci než ostatní pěchy.“

Nižší odstředivá síla ve srovnání s většími stroji kompenzuje jeho vyšší rychlost. „Díky vysoké frekvenci úderu jsou však specifikace zhutnění stále rychle dosaženy,“ pokračuje Thiago Santos.

Jednosměrné vibrační desky

Dopředné vibrační desky řady APF od Ammann přesvědčí jinou rychlostí než pěchy. Desky APF se totiž rychle pohybují .

Rychlost přichází skrze velkoryse dimenzovaný budič vibrací. To umožňuje rychlé a rovnoměrné zpracování velkých ploch – dokonce i na svazích nebo v tak obtížném terénu, jako je hlinitá půda.

Kromě vysoké kvality zhutňování je další výhodou rychlost. Desky řady APF od společnosti Ammann poskytují svou vynikající sílu pro rovnoměrné hutnění široké škály materiálů.

„Kvalita má vždy při vývoji našich produktů nejvyšší prioritu,“ pokračuje Thiago. „Bez ohledu na to, zda se jedná o vibrační desky APF nebo pěchy řady ATR, nikdy to není kompromis v kvalitě kvůli rychlosti. Vždy nabízíme obojí – jak rychlost tak i kvalitu.

Hutnicí techniku Ammann si můžete otestovat prostřednictvím naší půjčovny strojů

Video

Fotogalerie


Související stroje


Související články

O hutnící technice, Novinky

26.9.2019