Dual View dumper při stavbě hrází

Dual View dumper při stavbě povodňových hrází

Wacker Neuson DV90 Dual View

nakládání, rozvážení, couvání, manévrování, otáčení, jízda vpřed, vykládání a opakování všeho – to je to, jak vypadá obvyklá pracovní sekvence při přepravě materiálu po staveništi za pomocí dumperů. Jak však lze tento proces zkrátit a usnadnit? Wacker Neuson nabízí inovativní řešení: dumper Dual View. Používají je zákazníci pro širokou škálu aplikací, např. při stavbě povodňových hrázi v severním Německu.

Pomocník při stavbě hrází

V roce 2013 došlo k přírodní katastrofě v oblasti Stendalu v severním Německu, když bylo město Weißewarte doslova „až po krk ve vodě“. Město bylo zaplaveno vodou z řek Labe a Tanger. Zaplaven byl také nedaleký přírodní park. Odvodňovací a rekonstrukční práce trvaly mnoho měsíců. Všichni se obávali další povodně. V budoucnu by hráze měly chránit obyvatele před povodněmi. Tato práce vyžaduje velké množství soudržných zemin, písku, štěrku a štěrku, které musí být transportovány na staveniště po úzkých cestách.

To vyžaduje přesné manévrování stavebních strojů, protože často není dost místa na točení nebo manévrování. V roce 2019 se pomocníkem při stavbě hráze stal dumper Dual View DV90 od Wacker Neuson s otočnou konzolí se sedadlem. Steffen Stappenbeck, generální ředitel Cont-Trans Entsorgungs GmbH se sídlem v Tangerhütte, obstaral tento stroj právě pro stavební práce na hrázi. Okamžitě byl nadšený inovativním konceptem otočného ovládacího panelu o 180 stupňů – aniž by nikdy viděl nebo takovýto dumper testoval.

Nadšení ze sedadla Dual View

„Když jsem poprvé slyšel o vyklápěčích s konzolí Dual View, byl jsem okamžitě rozhodnut,“ říká Steffen Stappenbeck. „Myslel jsem, že představa rotujícího sedadla je nesmírně inovativní a okamžitě jsem si mohla představit, že tento stroj usnadní naši stavební práci na hrázi.“ Takže jsem se rozhodl pro koupi jeden ze strojů – aniž bych jej kdy viděl v akci. Díky otočení sedadla o 180 stupňů a celého ovládacího panelu může obsluha vozit korbu s materiálem za sebou jako kamion a přepravit jej na stavbu hráze. Jakmile dorazí na místo aplikace, obsluha otočí opěradlo sedadla tak, aby měl plný výhled na vysýpání. Korba může být během jízdy zvednuta a otáčena: materiál je během jízdy cíleně vysýpán podle potřeby.

„Usnadňuje nám to práci a řídit ji je hodně zábavné.“ Každý den používáme dumper Dual View od společnosti Wacker Neuson. “
Willi Lipka, zaměstnanec společnosti Cont-Trans

Wacker Neuson nabízí tři modely dumperů s Dual View inovativním otočným sedadlem: DV60, DV90 a DV100 s užitečným zatížením od šesti do deseti tunami. To pro dumpery s Dual View skýtá širokou škálu použití.

Zdroj: WackerNeuson.com - článek: Dual View dumper při stavbě hrází

 

Dumpery Dual View

FOTOGALERIE

 


Další články o demprech

Kolové dumpery si můžete otestovat prostřednictvím naší půjčovny strojů

O dumperech, Novinky ,

13.3.2020