Padesát let výroby dumperů

Padesát let výroby dumperů

Bezpečné, flexibilní a výkonné dumpery – to je to, čím je Wacker Neuson známý. Společnost se může spolehnout na mnoho let zkušeností ve vývoji a výrobě inovativních sklápěčů. Přesněji řečeno, na padesát let výroby dumperů.

Pohled na historii demprů ve Wacker Neuson: Na přelomu tisíciletí převzala společnost Ebbs & Radinger společnost Neuson Baumaschinen GmbH. I tehdy měla společnost desítky let zkušeností s dempry a již nějakou dobu byla rakouským lídrem na trhu malých sklápěčů. Sloučením bývalých společností Neuson Kramer Baumaschinen AG a Wacker Construction Equipment AG bylo toto rozsáhlé know-how převedeno na dnešní Wacker Neuson SE. V tomto vývoji je samozřejmě obzvláště důležitá jedna věc: zaměstnanci, z nichž někteří jsou součástí společnosti téměř od počátku příběhu o demprech. Díky svým znalostem a dalšímu rozvoji jejich bohatých zkušeností byla vytvořena inovativní řešení demprů, jako je např. elektrický kolový dempr DW15e nebo dumpery s otočnou konzolí Dual View.

Vývoj demprů od té doby do dneška v obrazech:

Od roku 2012 se v areálu Hörsching nedaleko Lince nachází Kompetenční centrum Wacker Neuson pro dempry a bagry s oblastmi výzkumu, vývoje a výroby.

Při vývoji našich demprů vždy přemýšlíme o krok napřed. Na jedné straně optimalizujeme již osvědčené modely z hlediska bezpečnosti, ergonomie, výkonu a manipulace. Na druhé straně stále důležitější roli v dalším rozvoji hrají témata, jako je digitalizace a elektrifikace.

– Stefan Kurzmann, produktový expert na sklápěče ve Wacker Neuson.

Inovace: Elektrický dumper

Příklad? Plně elektrický kolový dumper DW15e, který funguje zcela bez přímých emisí výfukových plynů. Je vybaven vlastním elektromotorem pro pojezd a pro pracovní hydrauliku. Jeho výkon je přijímán nezávisle a podle potřeby a spotřeba energie je minimalizována. Další výhoda – je extrémně tichý: Ve srovnání s konvenčním modelem byly emise hluku sníženy o více než 20 decibelů až na 60 db(A)* decibelů. Pro lidské ucho to není více než normální objem místnosti. Zjistěte více o sklápěči, který se používá na pěší zóně v Kodani,v designu pouštního a džunglového domu a také v centru Vídně.

Plná flexibilita: Dempr s otočným sedadlem

Nemáte manévrovací prostor? Přeprava materiálu v tunelu? Žádný problém při nasazení Dual View demprů. Tři modely DV60, DV90 a DV100 jsou k dispozici s nosností šest až deset tun. Se systémem Dual View lze celou ovládací a sedlovou konzoli otáčet o 180 stupňů. To umožňuje řidiči snadno změnit směr pohledu a směr jízdy. Časově náročné otáčení a manévrování jsou nyní již historií. Podívejte se sami, jak dobrou práci dělají sklápěče při rekonstrukci tunelu nebo při stavbě hrází a dozvíte se více o výhodách Dual View v rozhovoru se Stefanem Kurzmannem!

Dumpery Wacker Neuson si můžete otestovat prostřednictvím naší půjčovny strojů

Zdroj: WackerNeuson.com - článek: Padesát let výroby dumperů

Související články

O dumperech, Novinky

3.9.2021