Snadná manipulace s materiálem

Snadná manipulace s materiálem (video)

Dumpery Wacker Neuson

Pokud jde o přepravu materiálu, zejména v obtížných podmínkácz, jsou dumpery vyhledávaným pomocníkem na jakémkoli staveništi. Wacker Neuson nabízí pro tento účel různé kolové dempry s nosností od jedné do deseti tun. Portfolio bylo nyní rozšířeno o nový model DW40. Kromě toho jsou pro modely DW20 a DW30 k dispozici další možnosti.

Kolové sklápěče (dumpery) Wacker Neuson snadno zvládnou všestranné přepravní úkoly i v obtížném terénu. Zajišťuje to kloubový rám, kterou jsou vybaveny všechny modely Wacker Neuson. Například o tom přesvědčují dobrou manévrovatelností i v obtížném terénu a trakcí. Díky své kompaktní konstrukci jsou obzvláště obratné. Díky těmto bodům mohou dempry plně využít své výhody při přepravě materiálu ve srovnání s nákladními vozy. Díky mnoha možnostem konfigurace, jako jsou různé modely korby, verze kabiny a bezpečnostní doplňky, lze stroje přizpůsobit individuálním potřebám zákazníka.

Hydrostatický pohon demprů

„U sklápěčů hraje bezpečnost vždy tu nejdůležitější roli. Zejména to platí v oblasti pronájmu strojů.“ říká Stefan Bogner, mluvčí vedení společnosti Wacker Neuson Linz GmbH. „S naším novým 4tunovým sklápěčem DW40 splňujeme všechny příslušné normy a nabízíme našim zákazníkům ještě více doplňků, pokud jde o bezpečnost, pohodlí a výkon.“
Stroj je vybaven hydrostatickým pohonem všech kol, což eliminuje potřebu řazení. To umožňuje uživateli plně se soustředit na svou práci. Příjemný zážitek z jízdy završuje nepřetržitá a konstantní trakce od nuly při maximální rychlosti až 25 km/h, stejně jako hydrostatické brzdění. Kromě toho moderní technologie motoru splňuje současné standardy Stage 5 a umožňuje rychlou jízdu, díky čemuž je manipulace s materiálem velmi efektivní. Automatický režim ECO také zaručuje minimální spotřebu s optimálním využitím energie, což vede k úsporám nákladů.

Extra zabezpečení

Velký displej pro přední a zadní kameru a optimální uspořádání všech ovládacích prvků umožňují intuitivní ovládání sklápěče DW40. Koncept ovládání joystickem umožňuje jediným pohybem provádět více funkcí, jako je ovládání výpisu a změna směru. Tímto způsobem má uživatel levou ruku neustále na volantu; funkce může snadno ovládat pravou rukou. Díky tomu je přeprava materiálu bezpečná, pohodlná a efektivní. Kromě toho bylo nastupování a vystupování optimalizováno pro ještě větší bezpečnost: byl použit princip tří kontaktních bodů a uživatel se nyní může pohodlně dostat do stroje i přes překážky nebo překážky. Volitelný krok signální barvy činí kroky a rukojeť ještě viditelnější.

Více pohodlí – vyšší účinnost

Aby se zabránilo rozjetí stroje na svahu, je sklápěč DW40 standardně vybaven odpruženou parkovací brzdou, která se automaticky aktivuje při vypnutí motoru. Standardní funkce automatického zastavení vypne stroj, když není v provozu, čímž sníží potřebné emise paliva a CO2. Kabina dodávaná na přání poskytuje komfortní pracovní prostředí za všech povětrnostních podmínek a zahrnuje klimatizaci a topení, LED pracovní světla a hands-free rádio. Dumper lze také snadno a rychle opravit, protože servisní body jsou velmi pohodlně přístupné zespodu. Kromě toho mají zákazníci prospěch z delších intervalů údržby.

Nové možnosti pro DW20 a DW30

Pro sklápěče DW20 a DW30 s užitečným zatížením dvě a tři tuny, které jsou k dispozici od podzimu 2019, jsou nyní k dispozici další doplňky: Střecha optimálně chrání uživatele před sluncem a slabými dešti. Lopata s vysokým výsypem je ideální pro překlenutí výškových rozdílů ve stísněných prostorech a při manévrování a umístění stroje nezabere žádný prostor. Přidružený moderní snímač sklonu vizuálně a akusticky varuje uživatele před možnou nestabilitou a v případě potřeby snižuje maximální rychlost stroje. Pro větší model DW30 je k dispozici také betonová lopata s výsypným otvorem optimalizovaným pro zpracování betonu. Kromě toho poskytuje volitelná kabina příjemné pracovní prostředí. Oba stroje mohou být volitelně vybaveny hydrostatickým pojezdovým pohonem a kloubovou kyvadlovou spojkou. Motor s výkonem 36 kW (49 k) pro náročné úkoly a volitelné pneumatiky pro trávník šetřící půdu doplňují nové možnosti dostupné pro model DW30.

Společnost Wacker Neuson nabízí svým zákazníkům celkem 20 různých modelů dumperů s pásovým a kolovým podvozkem, které se vyznačují snadnou a bezpečnou obsluhou. Patří sem inovativní sklápěče s funkcí Dual View, která poskytuje jasný výhled do všech směrů otočením celé ovládací konzoly a konzoly sedadla o 180 °, a dva modely s elektromotorem pro bezemisní provoz.

Související stroje

- kolový dumper Wacker Neuson
- max. nosnost: 2.000 kg
- přepravní hmotnost: 2.389 kg
- na výběr ze 4 druhů korby
- možnost samonakládací lopaty
- dempr v půjčovně strojů

- kolový dumper Wacker Neuson
- hmotnost: 1.987 kg
- nosnost až 3.000 kg
- motor Yanmar diesel
- vyklápění: čelní / hydr. otočné
- dostupný i s kabinou
- dempr v půjčovně strojů

- kolový dumper Wacker Neuson
- hmotnost: 2.575 kg
- nosnost až 4.000 kg
- vyklápění: čelní a hydraulicky otočné
- dempr v půjčovně strojů

Galerie:

Video:

 


Další články o demprech

O dumperech, Novinky

3.12.2020