Dempry Wacker Neuson v tunelu

Dempry Wacker Neuson v tunelu

Malý prostor – hodně práce

Renovace tunelu Karawanken je více než náročná. Je dobré, že Wacker Neuson má ve svém portfoliu správné stavební stroje pro tak stísněné staveniště: inovativní dempry Wacker Neuson s konceptem Dual View. Osm strojů použitých na staveništi ukázalo, že jsou ideální pro tento typ úkolů na velkých stavbách. Díky ovládacímu panelu a konzoli sedadla, kterou lze otočit o 180 stupňů, již není během stavebních prací neměla společností Strabag AG v tunelu Karawanken problém s přepravou materiálu, protože otočné sedadlo eliminuje potřebu časově náročného otáčení a manévrování se strojem.

6 měsíců, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně a celkem 1.500 provozních moto-hodin: Na směny přepravovaly dempry WN s nosností až 9 tun materiál na velké stavbě tunelu Karawanken. Cílem staveniště je přivést 115 let starý železniční tunel mezi Rakouskem a Slovinskem do bezpečného a moderního stavu. Kromě toho se renovuje klenba tunelu a portálové konstrukce. Dále se instaluje moderní odvodnění. Celkem bylo z tunelu s dempry WN přepraveno téměř 40.000 metrů krychlových materiálu.

Proč si stavební společnost Strabag AG vybrala dempry s Dual View?

„Pro modernizaci tunelu Karawanken bylo pro nás důležité, abychom se na sto procent mohli spolehnout na tam použité stroje.“ Osm demprů zvládlo svůj úkol dokonale v náročných podmínkách. Zejména otočné sedadlo bylo pro toto staveniště ideální, protože v tunelu je velmi málo místa pro manévrování. “

– projektový manažer Strabag AG

Co je to Dual View ?

Stroj, který má všechno: to je to, co dělají naše dempry Dual View. Jednoduše otočíte celý ovládací panel a konzoli sedadla o 180 čímž změníte polohu sezení, a tím i směr pohledu a jízdy vpřed. Časově náročné zatáčení a manévrování již není nutné – obrovská výhoda, zejména pro stísněné podmínky v tunelu Karawanken. Řidič najede korbou napřed do tunelu, tam mu naloží materiál na korbu – a po otočení sedadla o 180 stupňů opět vyjede stejným způsobem s čistým výhledem – bez nutnosti otáčení celého vozidla. Tímto způsobem má vždy plný přehled o pracovním prostředí – a to znamená podstatně větší bezpečnost. Dokonce ani plně naložená korba již neblokuje výhled, protože řidič má při řízení korbu za sebou.

Intuitivní, bezpečné, pohodlné

Osvědčené bezpečnostní prvky, jako jsou hydrostatický pohon, pružinová parkovací brzda bez opotřebení a ovládání joystickem, které umožňuje řidiči vždy držet jednu ruku za volantem, zajišťují jednoduché a intuitivní ovládání demprů Dual View.

VIDEO: Více o technických vlastnostech demprů:

„Kromě spolehlivosti a síly strojů na nás udělala dojem i jednoduchá akce.“ Kvůli práci na směny se řidiči často mění, proto je pro nás obzvláště důležité intuitivní ovládání. A: Šetříme drahocenný čas při výuce našich zaměstnanců. “

– projektový manažer Strabag AG

 

Dumpery Wacker Neuson s Dual View

Kromě tří modelů Dual View DV60, DV90 a DV100 se šesti, devíti a deseti tunami užitečného zatížení nabízí společnost Wacker Neuson svým zákazníkům 20 různých modelů kolových a pásových demprů, které se obzvláště snadno a bezpečně používají. Mohou být flexibilně vybaveny a použity podle individuálních potřeb zákazníků.

Zdroj: WackerNeuson.com - článek: Dempry Wacker Neuson v tunelu

Související články

O dumperech, Novinky ,

8.7.2021