První akumulátorový bagr ZeroTail

První akumulátorový bagr ZeroTail

Wacker Neuson EZ17e

Na letošním veletrhu Intermat předvedla společnost Wacker Neuson poprvé plně elektrické, akumulátorové minirýpadlo. EZ17e z hlediska technické výkonnosti a manipulace v ničem nezaostává za minirýpadly s palivovým pohonem. Tzv. bezemisní řešení od Wacker Neuson nabízí zvláštní ochranu řidiče a životního prostředí bez ztráty výkonu – První akumulátorový bagr ZeroTail

Svými bezemisními stroji jako je EZ17e potvrzuje Wacker Neuson své inovační prvenství v tomto segmentu. Žádný jiný výrobce nenabízí tak rozsáhlý sortiment elektricky poháněných stavebních strojů. Řada zero emission od Wacker Neuson aktuálně zahrnuje dva akumulátorové pěchy, rýpadlo dual power, dva elektrické kolové nakladače, jeden elektricky poháněný pásový dumper i jednu vibrační desku poháněnou baterií. Díky EZ17e, elektrickému minirýpadlu Zero Tail se tato řada od roku 2019 rozšíří. Cílem je v každé skupině hlavních produktů nabízet skutečnou alternativu jako bezemisní řešení.

Inteligentní nabíjení

EZ17e od firmy Wacker Neuson může být díky inteligentnímu managementu nabíjení použito s pohonem baterie nebo provozován připojený k síti a během toho dokonce nabíjen. Proto se zvláště hodí pro podmínky, ve kterých se má zabránit zplodinám a hluku, například v centrech měst, při práci v budovách nebo v blízkosti škol nebo nemocnic. S doplněním dalších strojů řady zero emission od firmy Wacker Neuson je možno bez emisí a s omezením hluku pracovat na celém staveništi.

Toto minirýpadlo je navíc rýpadlo Zero Tail, takže je koncipováno bez přesahu v zadní části. Tak se obsluha nemusí starat o to, že bude během prací stroj poškozen, když bude pracovat poblíž zdí nebo v úzkých prostorách. Záď tohoto rýpadla v žádném okamžiku nepřesahuje dolní části vozu. Díky tomu se EZ17e také výborně hodí pro použití při výstavbě tunelů, bouracích a sanačních pracích v malém prostoru nebo restauračních pracích v interiérech: zde je zapotřebí velice výkonného stroje s kompaktními rozměry, který může být provozován bez emisí.

170 let inovací

„Wacker Neuson znamená již 170 let inovativní, praktické a hospodárné stavební nástroje a stroje. Naše dlouholeté zkušenosti a kompetence u bezemisních produktových řešení ukazujeme na našem prvním minirýpadle s pohonem na baterie a elektrickýcm pohonem. Náš celý vývoj zaměřujeme na uživatele a prospěch zákazníka. Proto jsme nepřistoupili na žádné kompromisy týkající se výkonu. Všechny parametry výkonu odpovídají parametrům dieselových modelů“, říká Martin Lehner, CEO firmy Wacker Neuson SE.

Všechny hydraulické funkce mají stejný výkon jako konvenční model, baterie je integrována do stávajícího prostoru motoru. Hmotnost je téměř stejná jako u dieselové verze, a tak může být rýpadlo EZ17e také bez problémů přepravováno na přívěsu.

Zásuvka na 230V

EZ17e je provozováno s nejnovější lithium-iontovou technologií, kterou Wacker Neuson již léta používá a stále dále vyvíjí a která se vyznačuje zvláště dlouhou životností. Tak je plně elektrické rýpadlo připraveno k použití po celý den. Pro dobití akumulátoru přes noc stačí běžná zásuvka (110-230V), rovněž je možné rychlonabíjení za čtyři hodiny. K údržbě není třeba dodatečné vzdělání servisního personálu. Díky tomu je elektrické rýpadlo zvláště atraktivní pro půjčovny strojů.

„Elektropohony jsou stále důležitější. Zvláště pro půjčovny představují tato řešení zajímavé doplnění vozového parku strojů, protože spousta jejich zákazníků si pronajímá produkty na speciální projekty, například na renovaci vnitřních prostor nebo výstavbu tunelů“, objasňuje Alexander Greschner, CSO firmy Wacker Neuson SE. „Výraznou výhodou použití elektropohonů je bezúdržbovost, což snižuje čas a náklady na servis a zajistí maximální disponibilitu stroje.“

Fotogalerie

 

- Zerotail minibagr Wacker Neuson
- Zero emission
- Přepravní hmotnost: 1.595-1.644 kg
- nulový přesah zádi přes pásy

 

Zdroj: Wacker Neuson - První akumulátorový bagr ZeroTail

Související články

O bagrech, Novinky

14.5.2018