Nakloněná technika aneb rýpadla s VDS

Nakloněná technika aneb rýpadla s VDS

Se systémem vertikálního hloubení (VDS) hravě vyrovnává nerovnosti terénu. Vyšší produktivita a komfort obsluhy především při práci ve svazích, to jsou hlavní výhody systému vertikálního hloubení, který se osvědčuje již po desetiletí a který využívají a oceňují zákazníci po celém světě. Nakloněná technika aneb rýpadla s VDS systémem.

Rýpadla se obvykle používají tam, kde je terén obzvlášť nesjízdný a nerovný: Při pracích na náspech a ve svazích, podél zdí, u obrubníků nebo v bezprostřední blízkosti stěn domů. Při všech těchto činnostech pracuje člověk a stroj často v nakloněné poloze – náročný úkol pro obě strany.

Vertical Digging System (VDS)

Při hloubení na nerovném terénu může rychle dojít k poklesu hospodárnosti rýpadla, protože se nehloubí svisle a podle potřebného směru výkopu. Také pro řidiče není práce při sezení v šikmé poloze žádné potěšení, protože často v této nepohodlné a nefyziologické poloze tráví řadu hodin.

Systém vertikálního hloubení od Wacker Neuson nabízí pro tento problém jednoduché řešení. Stisknutím tlačítka v kabině vozu umožňuje plynulý náklon horní části stroje až o 15 stupňů. Tak lze snadno kompenzovat stoupání až do 27 procent.

Nakloněná technika aneb rýpadla s VDS

Přínosem pro zákazníky je vyspělá, bezpečná a robustní technika, která se již tisíckrát osvědčila při každodenní práci na staveništi a která nabízí velké výhody pro řidiče: Sedí v pohodlném stroji ve vodorovné poloze. Záda a páteř jsou znatelně odlehčeny a řidič se může během pracovní doby podstatně lépe soustředit.

Svislé hloubení, menší výkopy

  • až 25% úspora materiálu, času a nákladů při hloubení a zasypávání díky naklonění kabiny stroje až do max.15°
  • až o 20 % vyšší stabilita na šikmém podkladu
  • maximální rotační síla v rozsahu 360°
  • vždy vzpřímená poloha při sezení a díky tomu práce bez vyčerpání
  • o 100 % více pohodlí při práci a ergonomie stroje

Díky VDS se měřitelně zvyšuje produktivita a efektivita výkopových prací. Prokazatelně lze při hloubení a zasypávání dosáhnout úsporu času a materiálu až o 25 procent. Další výhoda: Speciální přídavná zařízení, jako například zemní vrták, mohou i na šikmém podkladu pracovat svisle. Při nasazení rýpadla přímo u zdi se snižuje riziko jejího poškození na minimum.

Podniky, které již mají zkušenosti s VDS, se již nechtějí výhod této technologie vzdát. Wacker Neuson systém nabízí pro řadu modelů pásových rýpadel.

VIDEO: Rýpadla s VDS

Související stroje


Další články z kategorie: O bagrech


O bagrech, Novinky ,

20.4.2016