Nová generace nakladačů WL

Nová generace nakladačů WL (2015)

Pokrytí všech oblastí využití

V dubnu 2015 byla představena zbrusu nová generace nakladačů WL. Obsahuje pět nových modelů se lžícemi o objemu 0,45 až 1,1 krychlového metru a provozní hmotností od 3,4 do 5,8 tun.

Nové kloubové nakladače Wacker Neuson umožňují pohodlný přístup ke všem součástem motoru a hydraulické soustavy. Optimální trakci a kontakt s podkladem zajišťuje uzávěrka diferenciálu na obou nápravách s možností 100% připojení. Kyvný kloub zajišťuje vysokou stabilitu, kontakt stroje s podkladem a neomezenou manévrovatelnost. Na nakládacím zařízení je možné kombinovat řadu různých přídavných a hydraulických zařízení. Díky tomu je kolový nakladač Wacker Neuson strojem s mnohostranným využitím.

„S novými kolovými nakladači pokrýváme celou šíři kompaktních modelů až po ty nejvýkonnější stroje pro náročnou práci“, říká Dieter Freisler, prezident regionu Evropa v koncernu Wacker Neuson. „

U všech kolových nakladačů je navíc kladen velký důraz na komfort v kabině a ergonomii stroje a při vývoji byla věnována velká pozornost hospodárnosti provozu – neboť zákazník a jeho užitek jsou ve Wacker Neuson vždy v centru pozornosti.“

Nová generace nakladačů WL

Nejmenším z nově zaváděných kolových nakladačů je model WL32 s provozní hmotností 3 400 kilogramů. I přes jeho kompaktní rozměry se jedná o výkonný stroj s hydraulickým výkonem až 100 litrů. Rozměry umožňují vysokou manévrovatelnost a nízké průjezdní výšky, například při vjezdu do zahrad.

Také v případě kolového nakladače WL38 s provozní hmotností 4 200 kilogramů Wacker Neuson nabízí podporu pro tvorbu zahrad a krajiny. Kompaktní konstrukce současně s vysokým výkonem se osvědčuje na často křivolakých staveništích v tomto odvětví, vysoká překlopná zatížení a snadná manipulace přinášejí řadu výhod při využití v inženýrském stavitelství. Na výběr jsou tři výkonné motory, které splňují emisní normy stupně IIIa, respektive IIIb.

Komfortní kabina

je vybavena nově navrženým displejem a centrálně uloženým přístrojovým panelem zajišťujícím přehledné a snadné ovládání. Těmito vlastnostmi se vyznačuje i kolový nakladač WL52. K dispozici je se dvěma různými kabinami. Novinkou je joystick se servořízením a maximálně hladkým chodem, který umožňuje řidiči práci bez vyčerpání i během dlouhých pracovních dnů.

Oba kolové nakladače WL60 a WL70 se lžícemi o objemu 0,95 až 1,1 metru krychlového zvládnou díky robustní a výkonné konstrukci ramene i vysoké vytížení. Přesvědčí ovšem nejen po stránce výkonu, ale také co do spotřeby a komfortu obsluhy.

Flow Sharing

Mimořádně praktická je nová funkce Flow Sharing: Díky ní je možné obsluhovat současně několik pracovních funkcí, jako je zdvih, spouštění teleskopického ramene nebo práce s hydraulickým nástrojem.

zdroj: wackerneuson.com

Související stroje

- kloubem řízený nakladač WL
- motor Deutz 45/55 kW
- Překlopné zatížení nakladače WL38
- se lžící - v přímém směru: 3.265 kg
- palet. vidle - v přímém směru: 2.726 kg
- Nakladač v půjčovně strojů

- kloubem řízený nakladač WL
- motor Perkins (45 kW)
Překlopné zatížení nakladače WL32
- se lžící - v přímém směru: 2.216 kg
- paletizační vidle - v přímém směru: 1.902 kg

- kloubem řízený nakladač WL
- motor Deutz 55,4 kW
- hmotnost 5100 kg
- lopata 850 lit.

- kloubem řízený nakladač WL
- motor Perkins 74 kW
- hmotnost 5800 kg
- lopata 1m3

- kloubem řízený nakladač WL
- motor Perkins 100 kW
- hmotnost 7100 kg
- lopata 1,1m3

 


Další články z kategorie: O nakladačích

 

O nakladačích, Novinky , , ,

28.4.2015