Red Dot Award pro Locust

Prestižní ocenění Red Dot Award pro Locust 904

Red Dot Award pro Locust 904

Dovolte nám, abychom Vás informovali o jedné velmi výjimečné novince. Nedávno se výrobní závod Way Industries zúčastnil s nakladačem Locust 904 velmi prestižní soutěže – Red Dot Award, která se konala v německém Essenu. Jedná se o mezinárodní soutěž pro oblast designu výrobků, komunikačního designu a designových konceptů.

Red Dot Award pro Locust 904

Prezentovaný výrobek porotu zaujal natolik, že mu udělila to nejprestižnější možné ocenění – Red Dot Winner – best od the best.

Red Dot Winner – best od the best

LOCUST je smykem řízený nakladač se více než 40letou tradicí. Díky bohatému příslušenství je velmi všestranný a lze jej použít pro různé práce ve městě, na stavbách nebo na farmě – od čištění ulic a rozvozu krmiva pro dobytek až po přepravu balíků slámy nebo kmenů stromů.

Design nové generace smykem řízeného nakladače LOCUST byl vyvinut na základě výsledků inovačního auditu s ohledem na komfort zákazníka a technické procesy řezání a ohýbání materiálu. Z vizuálního hlediska to vedlo k atraktivnějšímu, velmi výraznému vzhledu nakladače. „V tomto případě se dobře využily techniky malosériové výroby: Mnohé prvky vnějšího opláštění byly poskládány z plechu a bezvadně svařeny, čímž mohly vzniknout skutečně rafinované tvary. Kromě toho hlavní konstrukční prvky vozu nejsou vyrobeny a svařeny do jednoduchých obdélníkových tvarů, ale do úhlových ploch, což dodává designovému prvku vysokou hodnotu kvality,“ uvedla porota a vyzdvihla zručné použití materiálů.

Související článek:

Inovace v koncepci stroje

Rádi bychom zdůraznili, že výsledkem vývojového procesu je i zcela nová, mimořádně promyšlená koncepce stroje, která zahrnuje řadu inovací. Například boky nakladače jsou nejen charakteristickým designovým prvkem, který připomíná nohy kobylky zelené, podle které je stroj pojmenován, ale integrují i důležitá a snadno přístupná servisní místa smykového nakladače.

Díky kombinaci dvou dveří je i přístup do motorového prostoru pro údržbářské práce velmi velkorysý. Kabina se snadno otevírá díky rukojeti namontované na horním konci plošiny kabiny. V interiéru zaujme především lepším výhledem, ale také přehledným uspořádáním ovládacích prvků a komponentů, jako je informační systém nebo kamera pro couvání.

Závěr poroty

Potěšilo nás, že porota dospěla k následujícímu závěru: „Smykem řízený nakladač LOCUST zaujme svým stručným vnějším designem, velkou uživatelskou přívětivostí a vysokou mírou robustnosti, která přispívá k dlouhé životnosti nakladače.“

Otestujte si nakladače Locust prostřednictvím naší půjčovny strojů

Zdroj: Way.sk, článek: Red Dot Award pro Locust 904


Aktuální nabídka nových nakladačů:


Související kategorie:

Smykem řízené nakladače Locust - kolové nakladače - nástupce UNC 060
Pronájem nakladačů a přídavných zařízení
Zlevněné použité stroje
Přídavná zařízení pro kolové a smykové nakladače
Použité nakladače WL Wacker Neuson
Zánovní smykové nakladače Locust s tovární zárukou


Související články
O nakladačích, Novinky ,

1.6.2023