Jak správně používat hydraulická kladiva

Jak správně používat hydraulická kladiva?

Doporučení pro práci s demoličními kladivy FINE

Článek o tom, jak správně používat hydraulická kladiva při práci.

FINE, hydraulická rozrušovací kladiva (HRK)

Jak správně používat hydraulická kladiva

  1. Jestliže se hydraulické hadice nadměrně chvějí, zastavte provoz kladiva. Zkontrolujte tlak dusíku v akumulátoru a v zadní hlavě hydraulického bouracího kladiva.
  2. Provoz kladiva zastavte ihned poté, co se bouraný objekt rozpadne. Jestliže by provoz pokračoval a kladivo by pracovalo naprázdno, mohlo by to způsobit nadměrné opotřebení hlavních komponent nebo poškození takových částí jako je vnitřní pouzdro nebo píst.
  3. Nikdy nepoužívejte hydraulické kladivo FINE k odvalování balvanů či odsouvání narušeného materiálu, ať už pomocí nástroje, nebo pomocí tělesa kladiva. Hrozí zlomení oškrtu nebo poškození kladiva.
  4. Nepoužívejte nástroj kladiva jako páku. Hrozí poškození průchozího šroubu, oškrtu, čelní hlavy, vnitřního pouzdra a čelního krytu.
  5. Pokud se Vám nepodaří rozbít objekt do 30 sekund, zastavte bourání a změňte místo dopadu úderů. Pokud byste bušili příliš dlouho do jednoho místa, vytvoří se pod nástrojem nadměrné množství kamenného prachu. Prach změkčuje dopad nástroje a může poškodit těsnění pístu.
  6. Hydraulické bourací kladivo nepoužívejte ve vodě bez instalované speciální soupravy pro práci pod vodou. Koroze hydraulického bouracího kladiva způsobená vodou, nebo zaviněná nedostatečným mazáním, může způsobit další škody na hydraulických komponentech.
  7. Nepoužívejte bourací kladivo jako padající buchar. Protože hydraulické kladivo je mnohem těžší než lžíce rýpadla, mohlo by to mít za následek poškození čelní hlavy nebo poškození otočného mechanizmu základního stroje.
  8. Nepoužívejte hydraulické bourací kladivo s výložníkem nebo s válci ramene zcela vysunutými (nejnižší poloha ramena). Otřesy hydraulického kladiva by mohly poškodit základní stroj. Udržujte zdvih válce základního stroje alespoň 100 mm.
  9. Při přesunu nebo při parkování základního stroje nezavinujte hrot nástroje do ramena nebo výložníku základního stroje.

Věříme, že tento článek vám napověděl, jak správně používat hydraulická kladiva.

Související stroje


Další články o hydraulických kladivech

O hydraulických kladivech, Novinky , ,

16.3.2009