Hydraulika je moderní demoliční nářadí

Proč zvolit hydraulické nářadí Hycon?

Ruční hydraulické nářadí Hycon

Tento článek o dánské značce Hycon dává odpověď na otázku, proč zvolit hydraulické nářadí Hycon.

Hydraulická ruční kladiva Hycon

Hydraulické agregáty firmy Hycon jsou vyráběny se snahou o jednoduchost. Všechny jsou vybaveny pojízdnými kolečky pro jednoduchý přesun do místa práce. Rám je masivní – chrání veškeré funkční části, přitom je k těmto částem jednoduchý přístup. Jsou poháněny benzínovými čtyřtaktními motory HONDA. Prvním z palety typů agregátů je HPP09 (68 kg, 20 l/min., 140 barů), který společně s hydraulickým kladivem HH20 (20 kg) patří k nejžádanějším a nejpoužívanějším. Většinou zákazník začíná od této kombinace a postupně sadu doplňuje např. řezačkou, čerpadlem, případně vrtačkou. Hydraulická kladiva se rovněž dodávají i ve větších hmotnostech 23, 25, 30 kg pro bourání již opravdu tvrdého materiálu. Charakteristickým rysem kladiv HYCON jsou vysoce odpružené rukojeti, které přenášejí minimum vibrací na obsluhu.

Hydraulické ruční vrtačky Hycon

Dalším hydraulickým zařízením, které rozšiřuje možnosti hydraulického pohonu, je vrtačka. Umožňuje ruční vrtání do průměru až 200 mm. V těle vrtačky je vestavěn ventil, který vypíná otáčení vrtáku při přetížení. V praxi to znamená, že pokud narazíte na ocelovou armaturu, vrták se zastaví a není ohrožena obsluha, ani diamantové segmenty jádrového vrtáku. Vrtačka může být chlazena vestavěným vodním přítokem. Hydraulický pohon umožňuje vrtání i pod vodou a ve vlhkých podmínkách, kde mohou mít elektrické vrtačky problémy.

Ruční kotoučová pila Hycon

Stále více českých firem využívá i možnost napojení kotoučové pily. Pila HCS 450 doplňuje sortiment pily HCS 350 (kotouč 350 mm) a HCS 400 (kotouč 400 mm). Hloubka prořezu je dána nejen konstrukcí pily, ergonomickým řešením, ale také vysokým výkonem, který je umožněn vestavěním hydromotoru přímo v ose otáčení kotouče. I zde platí všechny výhody hydraulického systému, včetně možnosti řezání pod vodou nebo v extrémně vlhkém prostředí. Navíc veškeré zplodiny spalovacího motoru jdou mimo obsluhu řezačky. Před dvěma lety byla na trh uvedena také ruční prstencová pila HRS 400, která umožňuje hloubku řezu nebo prořez až 300 mm. Sortiment se tím stal kompaktnějším a pestřejším.

Věříme, že jsme vás přesvědčili, proč zvolit hydraulické nářadí značky Hycon.

Související stroje

 

Další články:

O hydraulických kladivech, O betonářské technice, Novinky , , ,

16.11.2012