Tandemové válce

Co přinese veletrh SaMoTer 2017

Na stánku Ammann se představí vibrační pěchy, desky, válce a obalovny

22.-25.2.2017 Verona (Itálie)

Ammann vystaví od malé ruční techniky přes hutnící válce až po velké obalovny.

Vibrační pěchy ACR 68 a ACR 70

Pěchy Ammann pomáhat dodavatelům staveb, ve všech odvětvích stavebního průmyslu, pracovat produktivně a dosáhnout požadovaného zhutnění.

Práce s pěchy je nenáročná a zvládnou ji produktivně vykonávat i uživatelé s malými nebo žádnými zkušenostmi s touto technikou. Ovládání pěchů je nyní pohodlnější, i díky odpruženému držadlu, které snižuje vibrace, což zmenšuje únavu a zvyšuje produktivitu práce. Patentované vylepšení umožňuje měnit výška držadla podle požadavků obsluhy.

ACR 68 je pěch pro ty, kteří preferují pro hutnění používat benzínové motory. ACR 70 je pěch s naftovým motorem.

Vibrační desky APF 1240 a APF 1850

Vibraní desky Ammann jsou připraveny pro hutnění v různých podmínkách. Řada desek začíná na 54 kg a končí u 825 kg. Ammann nabízí tři druhy desek:

  • Jednosměrné vibrační desky
  • Obousměrné vibrační desky
  • Hydrostatické vibrační desky

Držadlo desek je isolováno tak, aby absorbovalo nechtěné vibrace. Dá se sklopit nebo jednoduše odejmout, což jistě oceníte při práci ve stísněných prostorách nebo při přepravě desky. Všechny vibrační desky Ammann mají jednoduché ovládání.

APF 1240 je vybavená buď benzínovými motory Subaru nebo Honda, zatímco Yanmar motory jsou dostupné pro ty co preferují naftu.

APF 1850 je považována za všestrannou dopřednou desku.. Je poháněna buď motory Honda nebo Hatz, což umožňuje kvalitní zhutnění zeminy, štěrku, dlažební kostek, asfaltu nebo jiných povrchů…

Zeminový válec ASC 130 D Tier 4i

ASC 130 D nabízí vysokou úroveň zhutnění a dělenou hydrauliku for každé zadní kolo pro zvýšení přilnavosti. Jedná se o kompaktní, stabilní a snadno ovladatelný vibrační válec.

Válec rovněž poskytuje efektivní zhutnění díly příplatkovému systém ACEforce, který rozezná nezhutněná místa v podloží. Navíc všechny hodnoty, naměřené tímto systémem, mohou být zobrazeny a vyhodnocovány, včetně únosnosti materiálu, počtu přejezdů a frekvenční / amplitudové hodnoty.

Kloubový tandemový výlec ARX 110 Tier 4f

ARX 110 má kloubový spoj s oscilací, která zvyšuje povrchové pokrytí a kvalitu zhutnění. Kloubový tandemový válec má schopnost pracovat v tzv. „krabím“ režimu.

Zhutnění je vysoce efektivní. Každý vibrační běhoun má samostatné čerpadlo. Válec je také vybaven odolným dvoustupňovým vibrátorem pro snadné nastavení amplitudy a frekvence.

Čerpadlo umožňuje snadnou obsluhu a údržbu válce. Prostorná kabina poskytuje komfort, který pomáhá obsluze soustředit se a být produktivní po celou směnu.

Příplatkový ACEforce systém poskytuje celou řadu výhod, včetně měření a dokumentace, vyhodnocení tuhosti materiálu, a chování obsluhy.

Léhké tandemové válce ARX 12, ARX 26 a ARX 45

Lehké tandemové válce Ammann mohou hutnit silnice nebo cesty až přímo k obrubníkům. Dvojitý pohon a dvojité vibrace jsou již ve standardní výbavě, což pomáhá zajišťovat optimální výsledky hutnění.

Elektronická páka pojezdu umožňuje hladký rozjezd a plynulé zastavení což si obsluha pochvaluje. Mezi další výhody patří odpružení celé ovládací konzole a intuitivní přístrojový panel.

ARX 12 je nejmenší „ride-on“ válec z produkce Ammann. Je osazen běhouny o šířce 820 mm,  je velmi snadno ovladatelný a snadno se převáží.

ARX 26 nabízí odstředivou sílu 47 kN i přímo u obrubníků. Válec hutní v šíři 1.200 mm.

S hmotností 4.650 kg je ARX 45 nejtěžší kompaktní válec z produktové řady Ammann. Válec disponuje odstředivou silou 55 kN v celé pracovní šířce 1.380 mm.

Páteřové tandemové válce ARP 35 a ARP 95

ARP 35 je lehký, kompaktní páteřový válec nabízející výbornou ovladatelnost a flexibilitu. Má dva hladké, vibrujícíc a hydrostaticky poháněné ocelové běhouny šíře 1.100 mm. Válec je lehký a kompaktní, což oceníte zejména na stavbách, kde jsou již např. zdi nebo zvýšených obrubníky. Malý poloměr otáčení dále zvýšuje produktivity i v úzkých staveništích.

Významnou pomocí obsluhy je posuvná sedačka a konstrukce válce, což umožňuje výborný výhled na obě hrany běhounů.

Velký ARP 95 disponuje prosklenou kabinou, která umožňuje obsluze válce vidět hrany a plochu běhuonu. Kromě toho, lze sedadlo řidiče otočit až o 270.

Displej ovládání je intuitivní a posouvá se společně se sedačkou. Válec se ovládá pouze konečky prstů, což zvyšuje produktivitu. Patentovaný systém zhutnění Ammann ACEforce a ACEpro pomáhají zajistit efektivitu a kvalitu zhutnění. Válec má pracovní šířku 1.680 mm.

Zdroj: Ammann Group

 


Další články z kategorie: O hutnící technice

27.3.2018

Výstavba silnic 4.0

Švýcarská společnost Ammann získala důležité poznatky z německého výzkumného projektu, který zkoumal použití pokročilého Internetu věcí s označením „Výstavba silnic 4.0“

28.8.2017

Zeminové válce Ammann ARS

VIDEO | Představení zcela nové platformy tahačových vibračních válců značky Ammann s označením ARS.


O hutnící technice, O vibračních válcích, Novinky , , , , , , ,

10.2.2017