V džungli velkoměsta neporazitelné

V džungli velkoměsta neporazitelné

Nové modely bagrů Wacker Neuson

Výhody obou kompaktních rýpadel Wacker Neuson ET 20 a ET 24 se naplno projeví všude tam, kde je terén úzký nebo příkrý. To prokázaly i při nasazení v rakouském Linci. V džungli velkoměsta neporazitelné.

Jsou to především dvě vlastnosti nových minibagrů ET20 a ET24, díky kterým v městských oblastech excelují: kompaktní rozměry a VDS – systém vertikálního hloubení. Obě tyto přednosti byly ve vnitřní části Lince nepostradatelné. Ale nepřeskakujme. Uprostřed vnitřní části Lince byla postavena obytná budova s podzemními garážemi. Jedna z mnoha úloh byla: odvodnění domu a příjezd do garáží. Stavební prostor se nacházel na stráni, prostorové možnosti okolo staveniště byly extrémně omezené. Přesně do takovýchto podmínek je kompaktní rýpadlo ET k nezaplacení. Stavební společnost Zehetner z Pettebachu: „Wacker Neuson prostě nabízí pro každou činnost ideální velikosti zařízení. To se samozřejmě odrazí bezprostředně i do výsledku práce. Rýpadla Wacker Neuson jsou navíc vybavena systémem VDS – ve svazích a stráních je nepostradatelný!“

Vertical Digging System – jedinečný prodejní argument od Wacker Neuson

VDS znamená systém vertikálního hloubení (Vertical Digging System) a Wacker Neuson je jediným výrobcem na světě, který tento systém pro rýpadla nabízí. Pomocí VDS je možné naklonit horní konstrukci vozidla a přizpůsobit jej každému terénu nebo každému pracovnímu kroku. Řidič rýpadla díky tomuto systému bez námahy vyrovná stoupání až 27 procent. V tomto případě bylo rýpadlo ET24 použito na drenážní práce po dobu dvou dnů. Nesrovnatelně pohodlnější, ale také účinnější práce pro řidiče. Kabina a rameno rýpadla jsou stále paralelně se zdí.

Výhody VDS:

  • kratší čas potřebný na výkopy díky přesnému vertikálnímu hloubení
  • až 25 % úspora materiálu a času při vykopávání a zasypávání
  • plná otočná síla v úhlu 360 stupňů
  • obvyklá pozice v sedě, práce, která nevyčerpává

V džungli velkoměsta neporazitelné

Další problém v Linci představoval úzký průjezd k zadní straně budovy. Ten pravý úkol pro kompaktní stroje ET20 a ET24. Kompaktní rýpadla ET20 a ET24 bravurně zvládla veškeré drenážní práce okolo domu, za budovou i podél stěny vjezdu do garáže. Tam bylo potřeba na velmi úzkém pásu a v relativně příkré poloze použít na vyplnění říční štěrk. Kompaktní rýpadla řady ET jsou nejen „šikovná“ ale také výjimečně výkonná. Jsou vybavena velkoobjemovým naftovým motorem, který může navíc pracovat hospodárně a tiše. Splňují nejnovější normy a předpisy o výfukových plynech a emisích a v každém směru mají snadnou údržbu. Důležitou předností je také to, že tato rýpadla je možné volitelně vybavit dodatečným řídicím okruhem. Díky tomu je možné tyto stroje použít skutečně pro každou úlohu. Zehetner: „S oběma rýpadly řady ET jsme vybrali to nejlepší!“ Nádherná pochvala pro dva hrdiny velkoměsta.

O bagrech, Novinky , ,

10.6.2013