Nejnovější přírůstek ve stáji Locust

Nejnovější přírůstek ve stáji Locust

Ve snaze vyjít vstříc svým zákazníkům výrobce WAY INDUSTRIES, a.s. uvádí na trh novinku nakladač LOCUST 603, který je ideální kombinací výkonné a úsporné pohonné jednotky, moderního hydraulického systému a elegantního designu ve stylu „LOCUST“.

Co je smykem řízený nakladač?

Pojmenování „smykem řízený nakladač“ je odvozeno od způsobu ovládání tohoto pracovního stroje. To znamená, že změnu směru nakladače ovlivňuje operátor použitím ovládacích pák, v našem případě hydraulických joysticků. Systém ovládání funguje na principu rozdílných otáček jednotlivých dvojic kol, čímž se nakladač dokáže otočit na místě. Tato jedinečná schopnost smykem řízených nakladačů předurčuje použití těchto strojů i ve stísněných prostorách. Při konstrukci nakladačů LOCUST se přihlíží ke splnění požadavků zákazníka na lehkou manévrovatelnost a kompaktnost. Proto můžeme slovenské nakladače LOCUST charakterizovat jako tiché, výkonné, spolehlivé a snadno manévrovatelné stavební stroje. Díky široké škále přídavných zařízení mají smykem řízené nakladače LOCUST univerzální použití. dosahují vynikající silové parametry a vyznačují se vysokou dynamikou díky řízení hydraulickými ovladači a výkonu motoru.

Smykem řízený nakladač LOCUST 603

Slovenský výrobce WAY INDUSTRIES, a.s. nabízí pod značkou LOCUST širokou škálu nakladačů, které jsou díky své všestrannosti, spolehlivosti a vysokému výkonu velmi oblíbené doma i v zahraničí. Zákazník si může vybrat stroj přesně podle svých potřeb, aby co nejlépe plnil jeho požadavky. LOCUST 603 zaplňuje prázdné místo v řadě nakladačů LOCUST v nosnosti od 450 do 1 300 kg. Svými parametry osloví širokou vrstvu uživatelů v komunální sféře, ale i hospodářů s různým zaměřením. Za pomoci přídavných zařízení je tento nakladač o nosnosti 600 kg všestranně využitelný a je vhodný pro každodenní údržbu obcí, úpravu cest a chodníků, odklízení sněhu, čištění farem, ale i pro náročnější zemní práce.

Koncepčně vznikl s rozměrové řady LOCUST 453 přičemž si zachoval menší rozměry a nízkou hmotnost. výhodná hmotnost umožňuje přepravovat nakladač i na malém přívěsu. Díky své rychlosti a síle dokáže tento stroj plnohodnotně nahradit větší a často krát těžší manévrovatelné nakladače.Tak, jako při celé řadě nakladačů LOCUST, i konstrukce LOCUST 603 je navržena tak, že jejím výsledkem je stroj s jednoduchou údržbou, nízkými provozními náklady, dlouhou životností a spolehlivostí.

Technické parametry

Při srovnání z ostatními nakladači řady LOCUST je viditelná nová koncepce v konstrukci výložníku, který se skládá ze dvou podélných ramen a předního příčníku. Rychlospojky jsou sériově umístěny v levé části výložníku (nad předním kolem). Jsou chráněny krytem proti pádu předmětů. Výložník prochází přes přední kola a lopatové válce se nacházejí pod předním příčníkem. Zadní kryt byl navržen tak, aby měl po jeho otevření servisní pracovník dobrý přístup ke všem agregátům, čímž se výrazně sníží náročnost údržby. Další výhodou takto navrženého zadního krytu je vyšší odvod tepla a utlumení hluku z motorového
prostoru.

Umístění agregátů je koncepčně stejné jako iu předchozích modelů LOCUST. V nakladači LOCUST 603 je zabudovaný čtyřválcový vznětový motor PERKINS 404D-22 o objemu 2,2 litru, výkonem 37,3 kW a točivým momentem 143 Nm. Stroj je osazen hydraulikou POCLAIN PM 25. Boční převody jsou hnány řetězy. Díky silnému motoru, kvalitním hydraulickým agregátem a vyvážené konstrukci je schopen podávat vynikající výkony. Za vše hovoří vysoká tažná a trhací síla, která se naplno projeví v reálných podmínkách. K nakladači LOCUST 603 je možné připojit množství přídavných zařízení jako jsou různé druhy lopat, paletizační vidle, zametací zařízení, vrtací zařízení a jiná zařízení dle individuálních požadavků zákazníka. Tento stroj z dílny slovenského výrobce dokáže plně konkurovat světovým výrobcem.

O nakladačích, Novinky

16.2.2013