Info o značce Wacker Neuson

Info o značce Wacker Neuson

Historie značky Wacker Neuson

Tento článek přináší info o značce Wacker Neuson, která byla založená v roce 1848 původně jako kovárna. Vyvíjí, vyrábí a v současné době dodává do celého světa kvalitní stavební nářadí a kompaktní stavební stroje. Svou nabídkou se firma Wacker Neuson zaměřuje na profesionální uživatelé z oboru stavebnictví, úprava krajiny a zemědělství.

Info o značce Wacker Neuson

Přitom nabízí více než 250 skupin výrobků a dále pronájem strojů, servis náhradních dílů a opravárenský servis. S více než 160 vlastními distribučními a servisními místy a velkým počtem smluvních prodejců v celém světě disponuje společnost Wacker Neuson rozsáhlou poradenskou sítí pro své náročné zákazníky.

V říjnu 2007 se firma Wacker Construction Equipment AG sloučila s firmou Neuson Kramer Baumaschinen AG. V červnu 2008 se proto změnil název a právní forma na Wacker Neuson. Kromě značky Wacker Neuson patří ke koncernu také značky Weidemann a Kramer Allrad.

Vysoce výkonná hydraulika

Vybavení, které bylo dříve vlastním pouze velkým strojům mají nyní rýpadla Wacker-Neuson již od kategorie 1,5 tuny (od typu 1404). Axiální (osové) dvojité pístové čerpadlo a sumární výkonová regulace zajišťuje hospodárnost, dlouhou životnost a vyšší produktivitu.

Hydraulické tlumení jízdních pedálů umožňuje jemnější a komfortnější jízdu. Speciální konstrukce násady lopaty umožňuje společné vnitřní uložení hadicových vedení. Volné uložení hydraulických hadic na otočné konzole umožňuje v případě potřeby výměnu hydraulické hadice během několika málo minut.

Vysoká stabilita na malém prostoru

Nové uspořádání teleskopického podvozku u strojů typů 1404, 1703 a 2003 zajišťuje maximální stabilitu při práci, při současném dosažení maximálních zdvihových a rypných sil. Celková minimální šířka při jízdě je pod hranicí jednoho metru.

Zvláště dlouhý podvozek zajišťuje minimální tlak na půdu a stroj nepůsobí agresivně při svých pracovních pohybech. Rozšíření planýrovací radlice, stejně jako zúžení je možné bez jakéhokoliv nářadí.

Jedinečnost: Naklápění nástavby – VDS

U následujících typů bagrů WACKER-NEUSON 1703, 2003, 2404, 28z3, 3503, 38z3, 50z3 je velkou předností, která poskytuje obsluze maximální komfort na práci ve svažitém terénu, naklápění nástavby.

To umožňuje optimální svislé bagrování i v nakloněném terénu.

Optimalizovaný výkon při výkopových pracích

Nová konstrukce výložníku umožnila optimalizaci kinematiky a tím zlepšení ovládání při práci a současně došlo k maximalizaci rypné síly a zvýšení zdvihové síly o 40 procent.

Moderní design při lepším výhledu

Vnitřní uspořádání s maximálním komfortem. Přehledné uspořádání ukazatelů a ovladačů, zdravé sezení a úplné vnitřní obložení vytváří optimální podmínky pro práci, která neunaví.

Pro jednoduchý transport stroje na stavbě slouží střešní závěsy, které jsou v ose tak, že nejsou potřeba rámy nebo zvedací traverzy.

Revoluční design s vysokou funkčností

Uspořádání podvozku brání jeho znečištění, pracné čištění patří minulosti. Stroj je vybaven zařízením pro jednoduché a rychlé zajištění při přepravě na přepravníku. Protizávaží na zádi chrání motorový prostor, který je po jeho posunutí lehce přístupný.

Tříválcový motor YANMAR dodává strojům potřebnou sílu při úspoře pohonných hmot.

Lehká údržba

Všechny komponenty jsou lehce přístupné jak pro kontrolu, údržbu či servis. Kompaktní uspořádání všech komponentů z něj činí spolehlivý stroj.

Robustní kvalita nejvyšší třídy

Společnosti Wacker Neuson je pionýrem ve stavbě kompaktních bagrů s více než dvacetiletými zkušenostmi. V konstrukci je kladen důraz na dlouhou životnost konstrukce a všech komponentů. Zákazníkům přináší nejvyšší produktivitu a nízké servisní náklady.

Náskok díky inovacím

Vedoucí pozice na trhu v kategorii kompaktních pásových a kolových bagrů je udržována díky neustálým inovacím jako například VDS (naklápěcí nástavba s kabinou, dříve: Kippmatic), teleskopické podvozky, ergonomicky optimalizované kabiny.

Pro nejtěžší nasazení je nabízena technologie Neuson Vario, stejně jako koncepce strojů s krátkou zádí (tzv. „Zero tail“).

Široká paleta výrobků

Paleta výrobků obsahuje 14 modelů pásových případně kolových bagrů mezi 1,2 – 14,5 tunami.

Tato nabídka je v dané kategorii nejširší na světě. Každý model nabízí ve své kategorii maximum, ať již jde o kvalitu výroby , výkon nebo bezpečnost, pro každou oblast použití si můžete u společnosti Neuson vybrat optimální stroj.

ZERO technologie

Konstruktéři společnosti WACKER NEUSON nabízejí „plnokrevný“ bagr ZERO je to stroj, který při otáčení nástavby nepřesahuje přes obrys pasů. Nabízíme Vám zcela novou technologii, použitelnou především tam, kde je problém s místem.

Do této kategorie pro profesionální použití patří i šestitunový bagr 6003, který při krátkém přesahu 470 mm nabízí ještě prodloužený výložník, vysoký výkon motoru a vynikající, velmi prostornou kabinu.

Minidumpery (dempry)

Značka WACKER NEUSON se rovněž stala synonymem pro pásové i kolové dumpery, které se rychle stávají oblíbené i na území České republiky.

O bagrech, Novinky ,

8.9.2010