Nová generace bagrů Wacker Neuson

Nová generace bagrů Wacker Neuson (2012)

Zbrusu nová generace bagrů Wacker Neuson je v pořadí již čtvrtou, což naznačuje také označení rýpadla 2404.

Nová generace bagrů Wacker Neuson

Bagr WN 2404

Kompaktní bagr 2404 Wacker Neuson

Nový bagr s označením 2404 je výsledkem evolučního designu: odzkoušené a testované součásti byly optimalizovány a dále byla zvýrazněna souhra mezi výkonem motoru a hydraulikou stroje. S bagrem 2404 rozšířila společnost Wacker Neuson svou nabídku v kategorii do 2,5 tuny. Kromě vysoké účinnosti, nízkých pořizovacích a provozních nákladů.

Flexibilní, ekonomický a výkonný

Nízké těžiště a to i v těžkém terénu zajišťuje 2404 stabilitu, která je v této hmotnostní kategorii (do 2,5 t) unikátní a poskytuje klidné a vyrovnané pracovní chování stroje, ale i velkou flexibilitu. Ta byla hlavním cílem při vývoji tohoto stroje. Nová, 2,4 tunová rýpadla s nízkou přepravní hmotnosti (méně než 2,3 tuny) se dají snadno přepravovat i za osobním autem s přívěsem. Nezbytný komfort při zdvihání bagru zajišťují jeřábnické úchyty umístěné přímo na střeše kabiny, které umožňují jednoduchý a rychlý přesun stroje.

Kabina WN 2404

Kabinu bagru můžete snadno odmontovat pomocí několika jednoduchých kroků, stroj však zůstává nadále plně funkční a lze tak bagrovat i bez kabiny např. v nízkých prostorách nebo v objektech a to vše při zachování komfortu obsluhy.

Nový design kabiny 2404 nabízí svým uživatelům spoustu místa pro nohy i dostatečnou výšku v oblasti hlavy. Extra široký vstup zajišťuje bezpečné nastupování a vystupování. 2404 od Wacker Neuson lze pro navýšení pružnosti obsluhování vybavit 2-dveřovou kabinou.

Za zmínku rovněž stojí i inovativní mechanismus, umožňující obsluze zároveň vysunout spodní i horní předního skla do střechy kabiny, kde lze celý mechanismus zajistit, při plně otevřené poloze oken, před poškozením. Demontáž a oddělené skladování předního okna je tímto překonáno. Navíc tento systém nabízí různé varianty, např. větrací nebo pozici pro dialog s pomocnou obsluhou.

Údržba a praktičnost

Všechny komponenty pro každodenní kontrolu a údržbu jsou umístěny v zadní části bagru 2404 a jsou snadno přístupné přes dimenzovaný kryt.

Oba boční panely i spodní deska v kabině jsou snadno odnímatelné a pohodlně zajišťují volný přístup ke všem vnitřním hydraulickým komponentům. Tento přístup poskytuje absolutně snadnou údržbu, šetří čas a peníze.

VDS – systém vertikálního hloubení

Stroj lze na přání vybavit programem VDS, což je systém vertikálního hloubení, které umožňuje naklopení kabiny v horizontální rovině tak, aby strojník pracující se strojem ve svahu mohl kabinu bagru vyrovnat natolik, jako kdyby pracoval na rovném terénu. Možnost vyklopení kabiny oproti terénu je možné v rozsahu od 0°do 15°. Tento systém byl patentován jako NEUSON Kippmatic.

Nová generace bagrů Wacker Neuson

O bagrech, Novinky , ,

16.11.2012