nová generace kloubových nakladačů

WL60 a WL70 nová generace kloubových nakladačů

Dva největší modely kloubových nakladačů WL60 a WL70 s provozní hmotností šest až sedm tun jsou nyní k dispozici s novými motory a další výbavou. Splňují tak současné emisní normy a nabízejí zákazníkům ještě větší komfort pro efektivní práci bez únavy čímž zvyšují produktivitu práce. WL60 a WL70 nová generace kloubových nakladačů.

Oba nakladače s objemy lopat  1,0 resp. 1,1 metrů krychlových zvládají i ty nejnáročnější aplikace, díky své robustní a výkonné konstrukci. Nosné rameno se může pochlubit nejvyšší výškou zdvihu ve své třídě. Na výběr je ze tří nových motorů značky Perkins: Verze 55 kW odpovídá standardům IIIB, a variant 75 kW resp. 90kW odpovídá emisní úrovni IV. Zatímco známá technologie DPF je použita již ve verzi 55 kW,  následného zpracování výfukových plynů přes dieselový oxidační katalyzátor (DOC) je použit ve dvou větších motorizací v kombinaci s katalyzátorem SCR (selektivní katalytická redukce). Roztok močoviny, tzv. AdBlue (DEF) se vstřikuje po DOC, smísí s výfukovými plyny a reaguje v katalyzátoru SCR.

Emise znečišťujících látek byla u nových motorů ještě více snížena. Tímto způsobem mohou zákazníci snadno vykonávat svou práci i např. v městském sektoru. Kromě toho mohou těžit z nízké spotřeby paliva.

Nový „provzdušněný“ design krytu motoru zabezepčuje dostatečný průtok vzduchu v motorovém prostoru. Vzduchový filtr s odlučovačem chrání motor a snižuje četnost servisních zásahů u filtru hrubých nečistot už v raném stadiu. Obě kolové verze mají vysokou úroveň stability při optimálním rozložení hmotnosti. Vylepšený brzdného účinku se dosahuje použitím brzdový systém s kotoučovými brzdami. To zvyšuje bezpečnost provozu stroje obzvláště v městském provozu.

Nová generace kloubových nakladačů – velký výběr možností

Mimořádně praktická je možnost 40 km/h verze stroje. To umožňuje rychlý přesun nakladače mezi dvěma místy a proto je práce s příslušenstvím a transport materiálu ještě účinnější. Díky široké škále hydraulického příslušenství jsou tyto dva kolové nakladače vysoce efektivní i při ekonomickém provozu.
Při vývoji těchto kolových nakladačů byl kladen velký důrzat na ekonomickou efektivnost. Použité vysoce kvalitní materiály zajišťují dlouhou životnost stroje. Energetická úspornost snižuje provozní náklady. Dobrá ovladatelnost zaručuje rychlé nakládací cykly – úkony. Odklápěcí kabina šetří čas a peníze díky snadnému přístupu pro servis – zákazníci jistě ocení jejich výhody.

VIDEO

VIDEO: Nakladač WL70

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE

Související stroje

- kloubem řízený nakladač WL
- motor Perkins 100 kW
- hmotnost 7100 kg
- lopata 1,1m3

- kloubem řízený nakladač WL
- motor Perkins 74 kW
- hmotnost 5800 kg
- lopata 1m3


Další články z kategorie: O nakladačích

18.1.2015

Míchání betonu nakladačem Locust (video)

VIDEO | Mixovací lopata na beton je přídavné zařízení na smykem řízené nakladače, čelní traktorové nakladače, rýpadlo-nakladače, teleskopické manipulátory anebo jiné stavební stroje.

19.1.2010

Fréza na sníh pro nakladače Locust

VIDEO | Hydraulická sněhová fréza pro smykem řízené nakladače značky Locust a UNC 060 může být vybavena hydraulicky stavitelným komínkem pro změnu směru odhazování sněhu.

11.3.2009

Nosnost nakladačů

INFO | Nosnost nakladačů je udávána buď jako Nominální nosnost nebo Překlopné zatížení. Zde vysvětlíme rozdíl

O nakladačích, Novinky ,

27.7.2017