VLS - vertical lift system

VLS – Vertical Lift System

Lepší a bezpečný pracovní postup

Asistenční systém řidiče VLS – Vertical Lift System – se již dokonale osvědčil i v oblasti zemědělství – naše inovace byla několikrát mezinárodně vyznamenána: stříbrnou cenou za inovaci DLG v roce 2011, cenou za technickou inovaci EIMA Technical Innovation Prize 2012 a cenou za inovaci Equitana Innovationpreis 2013. Tato ocenění dokazují, s jakou důležitostí je téma bezpečnost vnímáno a posuzováno.

Asistenční systém řidiče vls (Vertical Lift System) zajišťuje plynulé pracovní procesy a prostřednictvím poloautomatických teleskopických pohybů podporuje práci v komplexním prostředí operátora. Téměř vertikální směr zdvihu, resp. spouštění zlepšuje stabilitu stroje.

Plynulé pracovní procesy, omezení snižování rychlosti spouštění kvůli bezpečnostním důvodům a snadnější obsluha stroje zvyšují výkon stroje při překládání. Zkušení řidiči mohou se systémem vls pracovat ještě rychleji a bezpečněji, nezkušení řidiči získají cennou podporu při zdvihání a nakládání. U nakladače TH 412 se funkce VLS aktivuje při zdvihu a spouštění. U nakladače TH 625 se z technických důvodů funkce VLS aktivuje při spouštění.

Můžete přepínat mezi dvěma různými pracovními režimy:

Režim nabírání

Režim nabírání je koncipován pro účinné překládání všech sypkých materiálů. Poměr zasunutí teleskopického ramene vůči spouštění je nastaven tak, aby se stroj ani při maximálním užitečném zatížení nemohl dostat do oblasti přetížení.

Režim stohování

I přesné polohování palet nebo jiného stohovatelného nákladu je s kompaktními teleskopickými manipulátory od Wacker Neuson snadné a bezpečné. V režimu stohování při úhlu náklonu > 40° se při spouštění zasune teleskopické rameno nakládacího zařízení. Při úhlu náklonu < 40° se nakládací zařízení zasune pouze tehdy, pokud hrozí přetížení. Všechny funkce je možné ovládat pomocí joysticku.

VLS – vertical lift system

vls

Při pouhém spouštění se stroj dostává na hranici překlopení.
Asistenční systém řidiče vls.
Téměř vertikální pohyb.
Téměř žádné přemístění zátěžového momentu v podélném směru stroje.

Související stroje

- výroba ukončena
- široká škála přídavných zařízení
- nosnost: 800kg ve výšce 4,145 mm

- široká škála přídavných zařízení
- nosnost: 1.200 kg ve výšce 4,5 m

- široká škála přídavných zařízení
- nosnost manipulátoru: 2.200 kg

 


Další články z kategorie: O nakladačích

20.10.2023

Dotace z plánu SZP na kolový nakladač

INFO | Na nákup nového či zánovního kolového nakladače můžete čerpat dotaci ze strategického plánu Státního zemědělského intervenčního fondu.


O nakladačích, Novinky , , , ,

3.2.2014