Stavostroj

Stavostroj

Tento článek pojednává o historii značky Stavostroj, která se začala psát v Novém Městě nad Metují již v roce 1969 jako výroba vibračních válců.

Produkce těžké stavební techniky

StavostrojČeská strojírenská firma STAVOSTROJ má více než 50 letou tradici. Počátky výroby byly zaměřeny především na oblast produkce těžké stavební techniky. Od roku 1969, kdy zde začala výroba tandemových vibračních válců, až do současnosti dokázaly stroje z Nového Města nad Metují, že patří mezi to nejlepší, co může české strojírenství nabídnout. Svoje kvality uplatnily, s výjimkou Antarktidy, ve všech koutech světa.

KOHÚT A SPOL. spol. s r. o. působí jako autorizované prodejní a servisní středisko této značky již od roku 1995

Stavostroj a Epic

Novodobá historie značky se začala psát v roce 1991 privatizací a transformací na akciovou společnost. V roce 1995 vstoupila do této akciové společnosti investiční skupina EPIC, která stabilizovala jeho ekonomickou situaci. Zároveň STAVOSTROJ prošel úspěšnou transformací, stal se jednou z nejlepších českých strojírenských firem a upevnil svou pozici na celosvětovém trhu.

Objemem prodaných strojů se zařadil mezi přední české vývozce. Jako jedna z mála tradičních českých společností dokázal úspěšně expandovat na trhy celého světa a získat tím významnou část tržního podílu v sortimentu těžké hutnící techniky. Veliký zájem o výrobky firmy bylo vidět i na veletrhu BAUMA 2004 v Mnichově.

V roce 2005 byla zakončena novodobá transformace společnosti prodejem švýcarskému holdingu Ammmann Group.

Zdroj: Stavostroj - Ammann

Související článek: Od Stavostroje k Ammannu

O vibračních válcích, Novinky ,

24.11.2005