O společnosti Norton Clipper

O společnosti Norton Clipper

Norton Clipper = řezače spár; hladičky betonu; stolové pily; rozbrusy

Tento článek pojednává o výrobci diamantové a řezné techniky – o společnosti Norton Clipper. Ta vyrábí řezače spár, hladičky betonu, stolové pily, rozbrusy a hlavně diamantové nástroje.

Společnost Norton byla založena ve Worcestru ve státě Massachusetts v roce 1885. Od té doby rozšířil Norton celosvětově své působení a v současné době je největším a inovačně nejpřínosnějším výrobcem brusiva na světě, s výrobními závody a prodejními organizacemi na každém kontinentě. Norton je jediným výrobcem brusiva zaměřeným na všechny tři hlavní obory brusiva: pojené brusivo, brusivo na podložce a diamantové nástroje. Norton je součástí skupiny Saint-Gobain, jedné z největších produkčních společností světa.

Začátkem osmdesátých let pronikl Norton do stavebního průmyslu se svojí revoluční technologií laserového svařování diamantových segmentů. Zavedením těchto nových výrobních procesů významně stoupla bezpečnost a větší využitelnost diamantového nářadí.

S intenzivními investicemi do výzkumu a vývoje dosahuje Norton postupně takových technických parametrů svých výrobků, které je staví do předních pozic na trhu. Diamantové nářadí Norton řeže rychleji a vydrží déle než konkurenční výrobky.

Značka Clipper zahrnuje nabídku stavebních strojů včetně stolových kamenických pil, řezačů spár, hladiček betonu, podlahových brusek, vrtacích souprav a obkladačských pil.

Řezače spár Norton Clipper

O společnosti Norton Clipper

Lucemburská společnost Saint-Gobain Abrasives nabízí diamantovou techniku na dělení stavebních hmot, řezné a brusné kotouče, jádrové vrtáky a důležitou součástí společnosti je také malá stavební mechanizace uváděná na trh pod značkou Norton Clipper.

Otestujte si řezače spár prostřednictvím naší půjčovny strojů


Další články z kategorie: O betonářské technice

O řezačích a řezačkách, O betonářské technice, Novinky , , , ,

16.11.2013