Prodám Locust

Nový nakladač z Krupiny

Opis článku z časopis Stavební technika – Nový nakladač z Krupiny

Firma WAY INDUSTRY, a.s., ze slovenské Krupiny je známá mezi českou, slovenskou a zahraniční klientelou malými, smykem řízenými nakladači. Jde o modely, známé pod názvem Locust. Prodejní úspěchy měla nejprve s modely Locust L 750 a L 752 (premiérově v roce 2000), následně v roce 2001 představila prototyp nového modelu v této řadě – LOCUST L 1203. Úplnou novinkou v řadě smykem řízených nakladačů je LOCUST L 853.

Co mají tyto modely společné?

Jednoduchost strojů, velká spolehlivost při maximálních zátěžích, snadný přístup ke všem agregátům po odklopení kabiny. Koncepce této řady nakladačů vychází z jednoduchého rámu, na nějž jsou montovány další díly. Boční převodovka je spojena s pomaluběžnými hydromotory firmy Rexroth. Nízké obvodové rychlosti a vysoké točivé momenty předurčují tyto stroje k požadovaným optimálním výkonům, které od nich zákazníci očekávají. Výrobce velmi dobře vyřešil také tuhost horních částí rámů v místech upevnění pracovního zařízení.

Kabiny všech uvedených modelů kompaktních nakladačů splňují podmínky bezpečnosti – ROPS/FOPS, maximálně racionálně řešená kabina poskytuje dostatečný výhled obsluze, tlumí vibrace a hluk (77 dBA). Veškeré ovládací prvky smykem řízených nakladačů jsou na ergonomicky dostupných místech, což spolu s nastavitelnou sedačkou vytváří prostor pro pohodlnou obsluhu strojníkem. Hydraulický okruh nakladače sestává z regulačního hydrogenerátoru a rozvaděče s tlakovou váhou, které jsou řízeny tzv. LS systémem.

Uvedený systém garantuje vytvoření optimálních pracovních podmínek, což v praxi znamená odebírání takového výkonu, který je v daném momentu potřebný. Výrobce použil k ovládání ergonomické ovladače s velmi nízkou ovládací silou. Designérské řešení je velmi zdařilé, což spolu s dalším, včetně technického řešení činí ze smykem řízených malých nakladačů z Way Industry jedny z nejoblíbenějších strojů v této komoditě.

Kompaktním nakladačům výrobce se dostalo mnoha ocenění. Stroj Locust L 752 získal např. Cenu PTC Awards 2000 Competition Winner v USA a řadu domácích ocenění. Za stroj Locust L 1203 obdržel výrobce v roce 2001 na strojírenském veletrhu v Brně Cenu veletrhu za designérské řešení, na stavebním veletrhu FOR ARCH 2002 v Praze ocenění za výkonové parametry a design – cenu Grand Prix.

V závěru uvádíme tabulku základních technických parametrů nejnovějšího modelu, LOCUST L 853. Výrobce, WAY INDUSTRY, a.s. Krupina zastupuje v České republice několik autorizovaných prodejců.

Zdroj: časpis Stavební technika, článek: Nový nakladač z Krupiny

 

Aktuální nabídka smykových nakladačů Locust

 

Další články o nakladačích

O nakladačích, Novinky

30.3.2004