Válce Ammann ARX nově i s oscilací

Válce Ammann ARX nově i s oscilací

Výrobní závod v Novém Městě nad Metují dodává válce Ammann ARX nově i s oscilací. Stroje ARX jsou první vibrační válce Ammann s oscilačním procesem, který umožňuje rychlejší dosažení požadovaných výsledků při použití menší vibrace. Oscilací se eliminuje přibližně 90% napětí působícího při použití klasického vibračního systému do okolí a materiálů. 

Hutnění oscilací

Válec ARX90

Válec ARX90

U nových tandemových válců ARX 90 T4f/T3 a ARX 110 T4f/T3 je kombinována oscilace s vysokým výkonem hutnění dosahovaným u předcházejících tandemových válců Ammann.

Válce Ammann ARX nově i s oscilací

Oscilace je důležitá při hutnění v citlivých oblastech, jako jsou např. mosty a blízké budovy, kde může klasický vibrační postup způsobit poškození. Také ji lze výhodně použít při práci na studených spojích a při nebezpečí možného přehutnění a eventuálního poškození kameniva a asfaltových směsí.
Při použití oscilace lze asfaltovou směs bezpečně hutnit při nižších teplotách. ARX 90 T4f/T3 a ARX 110 T4f/T3 spojují oscilační, zpětný a dopředný pohyb běhounu s konstantním statickým zatížením běhounu pro rychlejší dosažení plánovaného zhutnění.

Logo Ace Force

Logo Ace Force

Pro vyšší výkon hutnění používá ARX kombinaci oscilace běhounu a vysoce výkonného dvoustupňového vibračního běhounu Ammann se snadným seřízením amplitudy a frekvence.
Volitelný systém ACEforce nabízí celou řadu výhod, např. měření v absolutních hodnotách, vyhodnocení tuhosti materiálu, instrukce pro operátora a dokumentaci celého procesu hutnění.

ARX 90 T4f a ARX 110 T4f mají také modernizovaný motor, který splňuje nejpřísnější emisní normy v Evropě a USA. Verze s T3 jsou nabízeny s menším omezením emisí.

Tandemové válce jsou snadno ovladatelné, mají kloubové řízení a kloubový oscilační spoj. Kabina je velmi prostorná, komfortní a tichá. Uživatelsky příjemné vlastnosti zahrnují také jedinečný multifunkční displej ve volantu, sklopný a seřiditelný sloupek řízení a ovládací prvky na područce.

Otočné a posuvné pracoviště obsluhy umožňuje vynikající výhled na běhouny, jejich okraje a trysky skrápění. Pro dosažení lepšího výhledu může operátor posunout kabinu za obrys stroje.
Palubní diagnostika rychle upozorní obsluhu na případné problémy. Servisní body jsou snadno přístupné.

VIDEO: Oscilace Ammann

 

Související stroje

- Tandemový vibrační válec ARX 90
- šíře běhounu: 1.680 mm
- provozní hmotnost: 9 .470 kg
- motor: Deutz Tier 4final

 


Další články z kategorie: O vibračních válcích


O vibračních válcích, Novinky , , , ,

25.4.2016