Nejlepší výbava bagrů pro náročné podmínky

Nejlepší výbava bagrů pro náročné podmínky

Nová rýpadla Wacker Neuson

Nejlepší výbava bagrů pro náročné podmínky je nabízena výrobcem rýpadel Wacker Neuson.

Wacker Neuson

Pásový bagr EZ80

V uplynulém roce byly již představeny první čtyři modely rýpadel, nyní je řada mezi šesti a deseti tunami provozní hmotnosti s jedním modelem Zero Tail bez přesahu v zadní části (EZ80), dvěma pásovými rýpadly (ET65 a ET90) a dvěma mobilními rýpadly (EW65 a EW100) kompletní. Rýpadlo EZ80 je nejmladším modelem této řady. S funkcemi, jako je hydraulický systém Load Sensing pro snadné a přesné ovládání, přepracovaný design stroje a kabiny pro ideální výhled kolem dokola na celou pracovní plochu a velmi vysoké hloubicí síly, diktuje standardy pro přesnou a efektivní práci.

Pro bezpečnou obsluhu a rychlou práci na staveništi je nezbytný dobrý výhled kolem dokola a výhled na obě strany na pás a přídavné zařízení. Nová rýpadla tyto požadavky díky bočnímu odsazení ramene a silně dopředu zaoblenému krytu ventilů splňují optimálně.

Nejlepší výbava bagrů pro náročné podmínky

Díky vyššímu točivému momentu lžíce a zvětšení úhlu natočení lžíce na 200° jsou modely ET65 a ET90 po stránce výkonu při hloubení nejlepšími ve své třídě. Výsledek? Hospodárnější práce. Systém Load Sensing zajišťuje, aby s regulací průtoku (LUDV), která je nezávislá na zátěži, byla rychlost veškerých pohybů stále konstantní a – jak je patrné z názvu – zůstala nezávislá na zatížení. A to i při současném provádění několika pohybů. Jedinečné ve své třídě šest tun: volitelně dostupné dělené rameno pro větší flexibilitu, plus pro dosah, hloubku hloubení a násypnou výšku.

U nových modelů je k dispozici až pět přídavných řídicích okruhů: Rychlé, plynulé nastavení jednotlivých okruhů přes „Jog Dial“, koncept ovládání, který je znám z automobilového průmyslu. Díky tomu možné – i během pracovního procesu – bez problémů provést individuální uložení a nastavení přídavných zařízení.

Zero Tail bagry

Model EZ53, rýpadlo Zero Tail s provozní hmotností okolo 5,2 tuny, představuje nástupce modelu Wacker Neuson 50Z3. Navzdory jeho velikosti dokáže dosáhnout optimálního hloubícího výkonu i na těžko přístupných místech, jako jsou zdi domů. Důvodem je to, že zadní část kabiny rýpadla EZ53 nikdy nepřesahuje pásy stroje. Je-li stroj vybaven volitelným Vertical Digging System (VDS), lze horní části stroje EZ53 plynule naklápět až o 15 stupňů – díky tomu je možné svislé hloubení i na svažitém podkladu a stroj je díky němu ještě flexibilnější. Nejnovější technologie zajišťují sníženou spotřebu paliva při současně vyšším výkonu motoru a hydrauliky. Přeplňovaný naftový motor s výkonem 36 kW i vylepšený hloubicí výkon jsou spojeny s vyšší překládkou materiálu.
Díky vyklápěcí kabině a bočnímu krytu motoru nabízí EZ53 pohodlný servisní přístup. Až pět přídavných řídicích okruhů s vlastním beztlakým zpětným vedením umožňuje použití řady přídavných zařízení.

Minirypadla

Také nové minirýpadlo ET16 s provozní hmotností 1,5 tuny, které od podzimu 2016 nahradí model 1404, boduje díky svým vlastnostem: Do budoucna bude nabízen s další rychlostí jízdy a nově zpracovaným interiérem kabiny, která nabízí velký prostor pro nohy a hlavu. Díky teleskopickému podvozku, který je možné vysunout z 990 na 1 300 milimetrů, se minirýpadlo skvěle hodí pro úzké průjezdy. Při vysunutém podvozku se zároveň vyznačuje vysokou stabilitou.

Mít stále přehled – vždy a všude

Kdy je čas na další údržbu? Kde se nacházejí stroje z vozového parku? Kolik hodin denně se využívají? Otázky, které mají pro vedoucího vozového parku zásadní význam – a na které lze díky Wacker Neuson Telematik rychle odpovědět. Systém pomocí GPS/GSM automaticky získává informace o době provozu strojů, přináší informace o pohybu, provozním stavu nebo místu, kde se stroj nachází. To umožňuje sledování stroje v reálném čase – celých 24 hodin denně, na jakémkoliv místě nasazení. Všechny potřebné informace je možné zjistit pomocí chytrého telefonu nebo počítače. Uživatel je o nadcházející údržbě informován prostřednictvím SMS nebo e-mailem. Telematik Wacker Neuson je pro všechny modely k dispozici z výroby nebo jako doplňkové vybavení.

zdroj: wackerneuson.com

Související stroje

  • Přepravní hmotnost: 1.402 kg
  • Max. hloubka: 2.413 mm
  • Prosklená kabina nebo stříška
  • Motor Yanmar diesel (13,8 kW)
  • Bagr v půjčovně strojů

  • Přepravní hmotnost 7.588,0 kg
  • Hloubkový dosah: 4.169 mm
  • Motor Perkins 42 kW
  • Max. trhací síla: 43,7 kN
  • Hydraulika: LUDV
  • Bagr v půjčovně strojů

- kolový bagr Wacker Neuson
- Přepravní hmotnost 7.096 kg
- s motorem Yanmar diesel
- kabina s větráním topením

  • Přepravní hmotnost: 8.348 kg
  • Max. hloubka: 4.679 mm
  • Prosklená kabina
  • Motor Perkins diesel (55,4 kW)
  • Bagr v půjčovně strojů

- Kolové rýpadlo Wacker Neuoson
- Přepravní hmotnost 9.241 kg
- Max. rychlost: 30 km/h
- prosklená kabina s větráním a topením

 


Další články z kategorie: O bagrech

1.6.2009

Technická kontrola strojů

STK | Jako autorizované servisní středisko výrobců strojů provádíme zákonem předepsané kontroly technického stavu stavebních a zemních strojů. Nařízení vlády ukládá povinnost provádět technické kontroly strojů každých 12 měsíců.

23.9.2016

Zemní vrták na mikrobagr

VIDEO | Pronajímáme také zemní vrták na mikrobagr, lze používat také na minirýpadla a nakladače Locust. Dále půjčujeme také jamkovače STIHL.

1.2.2021

Co je VDS? (aktualizováno)

VIDEO | Článek o tom, co je VDS. Unikátní systém Wacker Neuson, patentovaný ještě jako Kippmatic, slouží pro kolmé hloubení i při práci ve svahu.

1.4.2021

Novinky Wacker Neuson pro jaro 2021

FOTO | Nejnovější produkty značky Wacker Neuson pro jaro 2021. KOHÚT je autorizované prodejní a servisní středisko Wacker Neuson.


O bagrech, Novinky , , , ,

19.4.2016