Minibagry a rýpadla Caterpillar

Minibagry a rýpadla Caterpillar

Spolupráce Wacker Neuson a Caterpillar (CAT Phoenix Zeppelin)

Dohoda mezi oběma společnostmi je uzavřená na 20 let. Výroba, distribuce a vývoj minirýpadel značky Caterpillar nižších hmotnostních kategorií 0,8 – 3 tuny se v polovině roku 2011 přesune do výrobního závodu Wacker Neuson. Minibagry a rýpadla Caterpillar se tak budou vyrábět v rakouském Linzi.

Mikrobagr CAT

Mikrobagr CAT

Společnost Caterpillar uzavřela strategickou dohodu o spolupráci s firmou Wacker Neuson na výrobu, vývoj, distribuci a údržbu minirýpadel s označením Caterpillar.

Minibagry a rýpadla Caterpillar

Nová výrobní řada bude zahrnovat až sedm nových typů od celkové hmotnosti 0,8 do 3 tun. Díky tomuto strategickému partnerství dojde k rozšíření nabídky strojů v segmentu nižších hmotnostních kategorií. Ve výrobním závodě v anglickém Leicesteru nadále zůstane vývoj a konstrukce minirýpadel Cat 301.6C, 301.8C a 302.5C.

Veškerá výroba strojů Caterpillar ve výrobních závodech společnosti Wacker Neuson bude podléhat pravidlům společnosti Caterpillar a bude vycházet z technického zadání a standardů kvality společnosti Caterpillar. Společnost Wacker Neuson bude na trh dodávat stroje pod vlastní značkou prostřednictvím vlastních distribučních sítí, stejně tak jako Caterpillar. Díky koncentraci výroby strojů v závodě na minirýpadla ve společnosti Wacker Neuson v Linzi využijí partneři objemové efekty a i nadále budou využívat vlastních distribučních sítí.

Aktualizováno:

V roce 2016 se obě značky dohodly na ukončení této spolupráce.

O bagrech, Novinky , ,

5.3.2011