Inteligentní hutnění s novými válci Ammann

Inteligentní hutnění s novými válci Ammann

Zeminové válce Ammann

Společnost Ammann doplnila svou produktovou řadu ASC o čtyři nové zeminové hutnicí válce. Provedení těchto hutnicích strojů kombinuje vysoký výkon s inteligentními hutnicími systémy, které napomáhají dodavatelům snížit počet přejezdů a tím i náklady. Inteligentní hutnění s novými válci Ammann

Nové modely nesou název ASC 110 T4f, ASC 130 T4f, ASC 150 T4f a ASC 170 T4f. Jejich hmotnost se pohybuje mezi 11 a 17 tunami.

Nové válce jsou vybaveny nejnovějším motorem Deutz a splňují veškeré emisní požadavky EPA Tier 4 Final (USA) a Stage 4 (EU). Typické aplikace zahrnují dálnice, železnice, letiště, sypané hráze, průmyslové zóny, přístavy a obytné oblasti.

Válce ASC mohou být rovněž vybaveny patentovaným systémem pro inteligentní hutnění ACE (Ammann Compaction Expert). ACE je systém pro automatické měření, řízení a dokumentaci. Systém může být opatřen GPS mapováním a poté poskytovat údaje o oblastech pokrytí hutnicím strojem. Veškeré naměřené hodnoty lze zobrazit a vyhodnotit, včetně únosnosti materiálu, počtu přejezdů a hodnot frekvence/amplitudy.

U nových hutnicích strojů ASC jsou k dispozici dvě verze systému. ACEpro měří a vyhodnocuje vlastnosti země a podle nich automaticky upravuje amplitudu a frekvenci, zatímco ACEforce měří absolutní hodnotu nosnosti zhutněného materiálu.

Dalšími klíčovými prvky válců ASC jsou:

  • Provedení bez zadní nápravy, zajišťující stabilitu, manévrovatelnost a kompaktnost stroje
  • Prostorné provedení kabiny s nízkou hladinou hluku pro celodenní pohodlí obsluhy
  • Jednoduchá a spolehlivá přístrojová deska pro intuitivní ovládání stroje
  • Optimální viditelnost okolo celého stroje pro bezpečnost a produktivitu
  • Snadný přístup k servisním a údržbovým bodům pro rychlý a pohodlný servis

„Nadále pokračujeme v naší filozofii zajišťovat rychlejší hutnění s menším počtem přejezdů,“ řekl Vlasta Medek, Commercial Manager společnosti Ammann. „Kromě toho systém ACE a intuitivní ovládání napomáhají nezkušeným operátorům přinést produktivitu na staveniště, což je další klíčovou výhodou pro naše zákazníky.“

Fotogalerie

Zdroj: Ammann Group, 09/2017

Tahačové válce ASC s normou Tier 4f


Další články z kategorie: O vibračních válcích

29.1.2019

Ammann slaví 150. výročí

INFO | Společnost Ammann při svém kulatém výročí zdvojnásobuje úsilí v oblasti technologie a udržitelnosti – dvou hnacích sil, které stojí za prvními 150 lety úspěšnosti.

10.2.2017

Co přinese veletrh SaMoTer 2017

FOTOGALERIE | Na veletrhu SaMoTer vystaví Ammann od malé ruční techniky přes hutnící válce až po velké obalovny.


O firmě Ammann

Ammann je rodinný podnik šesté generace, který prodává a/nebo vyrábí obalovny asfaltových směsí, betonárny, hutnicí stroje a finišery v devíti výrobních závodech v Evropě, Číně, Indii a Brazílii. Další informace lze nalézt na adrese www.ammann-group.com.

O vibračních válcích, Novinky , ,

5.10.2017