Elektrický nakladač WL20 pro práce bez emisí

Elektrický nakladač WL20 pro práce bez emisí

WL20e Wacker Neuson

Společnost Wacker Neuson přináší první kolový nakladač s elektrickým pohonem. Jedná se o elektrický nakladač WL20 pro práce bez emisí. Tento nakladač byl oceněn známkou Wacker Neuson ECO – pro mimořádně ekonomické a ekologické produkty – dosahuje stejného výkonu jako konvenční model WL20 se spalovacím motorem.

elektrický nakladač WL20 pro práce bez emisí

Elektro nakladač WL20e

Dva elektrické motory

jeden pro systém pohonu a druhý pro hydrauliku. Zajišťují, že výkonové parametry kolového nakladače WL20e jsou srovnatelné s parametry konvenčního stroje. Schopnost pohybu v terénu je obdobná jako u naftového modelu WL20. Díky tomu podnikatelé, kteří se rozhodnou pro kompaktní bateriový nakladač WL20e, nemusejí dělat žádné kompromisy po stránce výkonu, ale mohou těžit z výhod nulových emisí. Výsledné nulové emise výfukových plynů při práci s novým nakladačem. To je aspekt, který se stává stále důležitějším, především na stavbách v městské zástavbě, při práci v interiéru, stejně tak jako ve sklenících, při obnovách budov nebo parkovacích garáží.

Všechny v současné době platné normy emisí výfukových plynů pro mobilní pracovní stroje se spalovacím motorem nejsou pro kolový nakladač WL20e žádným problémem. S kolovým nakladačem je možné snížit emise CO2 až o 43 procent* – skutečnost, která zdůrazňuje šetrnost strojů k životnímu prostředí. Pozitivním vedlejším efektem je výrazné snížení emisí hluku. Kromě toho jsou náklady na energii kolového nakladače WL20e podstatně nižší než u modelu na naftu. Dosahuje úsporou až 50 procent. A existují ještě další výhody v podobě intervalů údržby a servisu, protože je použito méně prvků a součástí, které jsou vystaveny opotřebení nebo by mohly selhat.

Elektrický nakladač WL20 pro práce bez emisí

Po plném nabití baterie je s kolovým nakladačem WL20e možné pracovní nasazení až po dobu pěti hodin – to je dostatek času na typické aplikace, jako je nakládka a přeprava materiálu na krátké vzdálenosti. Používán je olověný akumulátor, který je léty prověřený a osvědčený v průmyslovém sektoru. K nabíjení je potřebná elektrická přípojka 400 V, která je k dispozici na většině stavenišť. Pro nabíjení se otevře kryt motoru a baterie se připojí k nabíječce. Na stroji je nainstalována odpovídající zásuvka, která je chráněna proti prachu a stříkající vodě.

S výškou 2,19 metru a šířkou pouhý jeden metr je možné kolový nakladač snadno používat v uzavřených prostorách nebo uvnitř budov. Kyvný kloub umožňuje, aby stroj zůstal stabilní na rovných i nerovných podkladech. Protože přední a zadní část mohou kmitat nezávisle na sobě, mají kola vždy maximální trakci. S provozní hmotností 2 300 kilogramů dosahuje bateriový kolový nakladač WL20e překlopného zatížení 1 416 kilogramů – okolo 200 kilogramů více než u konvenčního stroje. Kapacita se standardní lžící je 0,2 krychlového metru. Bateriový kolový nakladač WL20e doplňuje řadu prvním modelem s elektrickým pohonem pro práci bez emisí.
*Toto vychází s energetického mixu v Německu.

zdroj: wackerneuson.com

Související stroje

- Elektrický kloubový nakladač
- Překlopné zatížení nakladače WL25
- se lžící - v přímém směru: 1.509 kg
- palet. vidle - v přímém směru: 1.112 kg

 


Další články z kategorie: O nakladačích

30.3.2004

Nový nakladač z Krupiny

INFO | Článek o novinkách ze stáje slovenského výrobce smykových nakladačů Way Industry. KOHÚT A SPOL. je autorizované zastoupení značky Locust.

19.1.2010

Fréza na sníh pro nakladače Locust

VIDEO | Hydraulická sněhová fréza pro smykem řízené nakladače značky Locust a UNC 060 může být vybavena hydraulicky stavitelným komínkem pro změnu směru odhazování sněhu.


O nakladačích, Novinky , , ,

26.1.2015