Charakteristika vibračních pěchů Ammann

Inovace vibračních pěchů Ammann (2013)

Hutnící pěchovadla od 62 do 83 kg

Začátkem roku 2013 proběhla inovace vibračních pěchů Ammann, která se týkala jak benzínových tak naftových pěchovadel.

Ammann ACR 60 / ACR 68 / ADS 70

  • ACR – benzínový motor Honda
  • ADS – naftový motor Yanmar

Vibrační pěchy společnosti Ammann nabízejí maximální možný výkon, pohodlnou obsluhu, ekonomickou životaschopnost. Ergonomicky řešené doplňky, což představuje optimální hutnicí stroj pro každé stavební uplatnění. S těmito pěchy lze pracovat i v těch nejtvrdších podmínkách, jako jsou hutnicí práce ve výkopech, v zakládkách, vysprávky pozemních komunikací – i ve velmi omezených prostorech.

Tři výrazné charakteristiky

Pěchy ACR 60 a ACR 68 společnosti Ammann byly vyvinuty v souladu s nejnovějšími požadavky na ergonomii a ochranu životního prostředí. Oba uvedené typy jsou poháněny 4taktním benzinovým motorem Honda GX 100 s automatickým varovným systémem oleje (včetně dobře viditelné LED kontrolky). Karburátor se zabudovanou pumpičkou zajišťuje dokonalejší vstřikování paliva. Spouštění motoru je tak vždy optimální. Motor zaručuje nízké hodnoty emisí splňující normy pro výfukové plyny EPA Tier III (důležitý aspekt při užívání v uzavřených prostorách s malou Univerzální stroje cirkulací vzduchu). Motor je dále odolný vůči nečistotám v palivu a je chráněn proti poškození pevným kovovým krytem.

Co činí z obou strojů velmi robustní a spolehlivé výrobky, je jejich vysoký hutnicí výkon v kombinaci s mimořádně rychlým pojezdem. Provozní hmotnost 62 kg resp. 68 kg a extrémně nízké těžiště v důsledku nízko uloženého motoru a sestupného rozdělení hmotnosti. Výškově nastavitelné držadlo tlumící vibrace a palivová nádrž o zvětšeném objemu 3 litry umožňují delší obsluhu bez známek únavy. Hutnicí patky o různých velikostech se šířkou od 160 mm do 400 mm přinášejí široké možnosti užití.

Tyto nové pěchy obsahují mnohé velmi užitečné volitelné novinky:

  • Snížení výšky stroje přibližně o 10 cm prostřednictvím adaptačního nástavce (pro práce v zakládkách, zejména pak s použitím obzvláště úzkých hutnících patek)
  • Cyklónový před-čistič vzduchového filtru (umožňuje až pětkrát delší dobu provozní životnosti)
  • Kontrolka zanesení vzduchového filtru
  • Počítadlo motohodin s otáčkoměrem a upozorněním na výměnu oleje

Typovou řadu pěchů společnosti Ammann završuje velký, silný model ADS 70. Je poháněný naftovým motorem Yanmar, s provozní hmotností 83 kg. Jako obvykle většina používaných vysoce výkonných stavebních strojů je i tento pěch na motorovou naftu, a palivo je tak jednotné pro všechny tyto stroje.

O hutnící technice, Novinky , ,

29.5.2013